Autor: S. M.

26.05.2024.

11:57

Foto: Tanjug/AP

Sport

Šok odluka! Novak se rastao sa još jednim saradnikom!

Kako prenosi sajt Sportal.rs, iako je putovao sa Novakom tokom turnira u aprilu, bivši srpski teniser Nenad Zimonjić neće biti trener najboljem svih vremena.

Informer

Saradnja nije drugo trajala: Zimonjić i Novak

Postoji mogućnost da se timu u Parizu priključi neko iz bliskog okruženja pored fizioterapeuta Miljana Amanovića, kondicionog trenera Gebharta Fila-Griča i sparing partnera Karlosa Gomeza.

Zimonjić je sa Novakom putovao na turnire u Monte Karlu i Rimu.

Prvi reket sveta je tada pričao kako je došlo do saradnje, ali nijednog momenta nije reko da je ozvaničena, već da će videti da li mu uopšte treba trener u ovoj fazi karijere.

- Još uvek se pitam da li mi je potreban trener ili ne. Razmišljam o raznim stvarima. Bio sam sa Nenadom Zimonjićem i napraviću konačnu odluku u narednih nekoliko nedelja ili meseci. Igrao sam profesionalni tenis preko 20 godina i imao razne timove i trenere. Ne mislim da mi ne treba trener ili fizioterapeut, jer je tim taj koji je na kraju formula za uspeh. Ali, ja sam trenutno u fazi karijere gde se pitam da li je jedna od opcija i da budem bez trenera - pričao je Novak.

Ipak, iz njegovih reči delovalo je da su bliži tome da ozvaniče saradnju, ali se to ipak nije dogodilo.

Novak je nedavno pričao da mu se sviđa kako popularni Ziki razmišlja.

- Ziki je dugo moj prijatelj. Sviđa mi se kako razmišlja o tenisu, kako promatra moju igru i onu od drugih tenisera. Uvek mi je pomagao, bio kao mentor, stariji brat...Uvek smo imali tu vezu. Bio sam u Beogradu kada sam počeo da treniram na šljaci i pitao ga da li postoji šansa da bude u Monaku, na šta je on pristao. To je bazirano na našoj staroj vezi, pričaćemo opet o tome na kraju turnira. Za sada, bilo je uživanje kao i uvek. Nešto novo i osvežavajuće - rekao je Nole pre mesec dana.

Đoković će učešće na Rolan Garosu započeti u utorak, a prvi protivnik biće mu Francuz Pjer-Ig Erber.