26.05.2024.

14:02

Foto: Martial Trezzini/Keystone via AP

Sport

Detonacija! Đoković našao novog trenera, stigao u Pariz

Teniski stručnjak je bio jedan od glavnih ljudi u Novakovoj akademiji za rad sa najtalentovanijim igračima. On je već u Parizu i biće deo tima prvog tenisera sveta koji se bori za 25. grend slem u karijeri, preneo je Kurir. Uloga Borisa Bošnjakovića biće u stručnom teniskom segmentu.

Bošnjaković je svojevremeno bio profesionalni teniser, a najviši rang na ATP listi bio mu je 21. septembra 1998. godine, kada je bio na 740. poziciji. 

Bošnjaković je prošle godine otkrio da Nole pomaže talentovanim srpskim klincima da budu još bolji teniseri, da dostignu njegov nivo.

- Tenis je postao popularniji sport od kada je Đoković na terenu. Imamo još četiri srpska tenisera koja su među 100 najboljih na svetu. U slobodno vreme je već počeo, a i posle završetka karijere će nastaviti da se bavi razvojem talenata. Posvećenost, disciplina i odricanje je potrebna za jednog mladog sportistu da dostigne neki vrhunski nivo - rekao je Bošnjaković.

Informer

Zimonjić je sa Novakom putovao na turnire u Monte Karlu i Rimu, posle raskida saradnje sa Goranom Ivaniševićem. Prvi teniser sveta je tada pričao kako je došlo do saradnje, ali nijednog momenta nije reko da je ozvaničena.  Na kraju, saradnja bivšeg selektora Dejvis Kup tima Srbije i Đokovića nije potrajala. Podsećamo, Nole je u Monaku stigao do polufinala, a u Rimu je zaustavljen u trećem kolu porazom od Alehandra Tabila.

Sa našim teniserom u Parizu su fizioterapeut Miljan Amanović i kondicioni trener Gebhard Fil-Grič. Novak je trostruki šampion u Parizu i aktuelni branilac titule, pošto je prošle godine u finalu savladao Kaspera Ruda. 

Đoković će se u prvom kolu Rolan Garosa, u utorak, sastati sa Pjer-Igom Erberom.