28.05.2024.

23:21

Foto: EPAIMAGES

Sport

Novak zadovoljan nakon prvog kola: Poseban teren za mene, sanjam da osvajam Rolan Garos!

Nije Novak Đoković u sjajnoj formi stigao na Rolan Garos, ali je uspeo da savlada Pjera-Iga Erbera u prvom kolu. Pružio je francuski teniser dostojan otpor prvom reketu sveta, zagrejao ga za sve ono što ga očekuje u nastavku grend slema u Parizu, no, to nije bilo dovoljno za pobedu. 

- Zadovoljstvo je videti publiku i osetiti ovu atmosferu. Hvala svima na prisustvu... Igrao sam protiv Pjera-Iga Erbera i bilo je očekivano da će navijači biti na njegovoj strani. Nakon 12 meseci drago mi je da sam se vratio u Pariz. Ovaj teren je poseban za mene i karijeru, prošao sam velike mečeve ovde. Sanjao sam prošle godine da osvojim Rolan Garos, bila je to velika planina na koju se treba popeti - rekao je Đoković. 

Ističe Novak da mu prija igra u večernjem terminu, verovatno zbog činjenice da u poslednje vreme ima dosta problema na visokim temperaturama. 

- Meč u večernjem programu je uvek poseban za mene, drugačiji uslovi za igru. Dugačak je dan do duela, ali je divno igrati u ovakvom ambijentu. 

Informer

 

U drugom setu je Erber je podigao nivo svog tenisa, ali je Novak uspeo da odgovori francuskom teniseru. Taj period završen je u taj-brejku, a najbolji svih vremena ističe kako bi ostatak duela izgledao potpuno drugačije da je Pjer-Igo poravnao na 1:1 u setovima. 

- Mogu da kontrolišem svoju koncentraciju, ne i nivo tenisa kod rivala. Erber je servirao kvalitetno u drugom i trećem setu, bio sam u nezgodnoj situaciji, morao sam da pronađem pravu poziciju da reterniram. U taj-brejku je bilo važno biti koncentrisan. Da je dobio drugi set bila bi to potpuno drugačija atmosfera. Bio sam prisutan i odigrao najbolje što mogu - poručio je srpski teniser. 

Imao je Đoković slobodan dan u ponedeljak, ali je umesto odmora rešio da se nađe na tribinama "Filip Šatrije" stadiona kako bi pratio duel Nadala i Zvereva. 

- Imam mnogo poštovanja prema Nadalu, ali i prema Zverevu. Oni su sjajni igrači... Sve priče koje je ispričao na Rolan Garosu nikada nećemo zaboraviti. Veliko poštovanje i čestitke na fantastičnoj karijeri - podvukao je Novak Đoković.