29.05.2024.

05:34

Foto: epaimages

Sport

Novak u velikom problemu! Vilander sve otkrio

Novak Đoković je u drugom kolu Rolan Garosa pošto je savladao na startu turnira Pjera Iga Erbera iz Francuske 6:4, 7:5, 6:4 i tako je zakazao meč sa Špancem Robertom Karbaljesom Baenom u drugoj rundi.

Srbin je u drugom setu morao baš da se naradi, ali je slomio otpor Iga u taj-brejku, a onda je u trećem sve bilo lakše, pa je bez drame okončao posao prvog dana u "kancelariji". Evidentno je da mu nedostaju mečevi, da još ne oseća najbolje lopticu, a Šveđanin kaže da najviše brine ritern. 

Informer

- Da se fokusiramo na Novakov ritern. Nije bio gde bi trebalo da bude. Potrebne su reakcije, snaga,  ravnoteža i samopouzdanje. Mislim da mu sad malo nedostaje samopouzdanja na riternu. Ritern je bio njegovo najjače oružje, ali sa godinama je teže, jer postaješ malo sporiji. Mislim da to mora da popravi - kazao je Mats.

Informer

Očekivao je Šveđanin pobedu bez izgubljenog seta. Mada, Nole je i dalje svima rebus, pošto ga nisu mnogo viđali na terenu ove sezone i nisu svesni koliko može.

- Nisam siguran da imamo bolju predstavu. Očekivao sam pobedu u tri seta. Mislim da je Igo igrao bolje u drugom setu.  Novak se žalio da se loptica šetala, jer je krov bio otvoren. Bili su teški uslovi hladno je, lopta je bežala u stranu. Ali, izašao je fokusiran i pobedio je. Publika je protiv njega ali on to voli - poručio je Mats.