29.05.2024.

05:59

Foto: Tanjug/AP

Sport

Aaaaaa! Urlik Đokovića koji je zatresao Pariz (VIDEO)

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je Francuza Pjera-Iga Erbera 6:4, 7:5, 6:4 u prvom kolu Rolan Garosa  i počeo je odbranu titule osvojenu prošle godine bez izgubljenog seta.

I pored odličnog otpora Francuza, Novak je poveo sa 2:0 u setovima. Posebno u drugom setu Erber je "mučio" aktuelnog šampiona. Pružio je Francuz sjajan otpor, podigao nivo igre, a iako se naš teniser malo namučio imao je rešenje za svaki potez rivala.

Koliko mu znači što konačno polako stvari dolaze na svoje mesto pokazao je posle jedne duge razmene udaraca. Novak je poslao drop šot koji je Francuz nekako uspeo da stigne i prebaci loptu preko mrežice. Ali, krenuo je na suprotnu stranu očekujući da će tamo Đoković poslati svoj udarac, ali umesto toga, usledila je paralela, poen, a onda i urlik sa stisnutom pesnicom:

"Idemooo", podigao je Nole pesnicu što nismo često višali ove sezone. 

Informer

Bio je posle meča zadovoljan pobedom, ali bez prevelike euforija, još igra nije u skladu sa renomeom i olekivanjima.

Informer

- Ništa se nije promenilo od prošle konferencije. Monte Karlo, Rim, Ženeva, tamo sam dobio prve mečeve. Onda su drugi, treći bili drugačiji. Ne želim da budem previše uzbuđen. Bio sam solidan. Mogao sam bolje da riterniram. Svaka mu čast na odličnim servisima, video je kako se krećem na riternu, kik servis je fenomenalan, jedan od najboljih. Izlazi napred, menja igru, odličan je tehnički. Odigrao sam najbolje kada je bilo najpotrebnije. Dobro sam se osećao na početku meča u odnosu na neke prethodne nedelje. Krećem se u dobrom pravcu - rekao je Đoković.