30.05.2024.

18:04

Foto: EPA

Sport

Idemo! Brutalni Nole pomeo Španca!

Kada dođe vreme za grend slem, sve ono što mu prethodi u slučaju Novaka Đokovića se briše! Nakon malih problema u prvom kolu Rolan Garosa, ali i ubedljive pobede nad Pjerom-Igom Erberom, srpski teniser je sa "Šatrijea" počistio još jednog rivala - 3:0 (6:4, 6:1, 6:2). 

Specijalista na šljaci - Roberto Karbaljes Baeana, bio je rival najboleg svih vremena u drugom kolu grend slema u Parizu. Među Novakovim navijačima postojala je bojazan da bi Španac mogao da zakomplikuje život prvom reketu sveta, ali ih je Đoković sve demantovao. 

Bez ikakvih problema srpski teniser izborio je mesto u trećem kolu Rolan Garosa i sada će mirno moći da posmatra duel Gaela Monfisa i Lorenca Muzetija budući da će pobednik iz tog meča biti rival Novaka Đokovića u narednoj rundu takmičenja. 

Konačno je Nole bio na nivou na koji nas je navikao! Nije doduše delovalo tako na početku, pošto je 63. teniser sveta već u prvom gemu napravio brejk i došao do vođstva. Međutim, Srbin odmah uzvraća brejkom i stiže do poravnanja u gemovima. Usledio je period meča u kojem su dvojica tenisera bila sigurna na svom servisu, a najbolji tenis viđen je u četvrtom gemu koji je pripao Baeni. Pobednika prvog seta odlučio je deseti gem, kada je Đoković stekao dve brejk lopte i iskoristio već prvu za konačnih 6:4 nakon nešto više od 50 minuta igre.

Informer

 

Dobio je prvi reket sveta na samopouzdanju posle osvojenog prvog seta i u drugom je potpuno razbio protivnika! Već u drugom gemu oduzeo je servis rivalu i uspostavio potpunu kontrolu nad dešavanjima na “Filip Šatrijeu”. Bio je posle toga Novak siguran na svom servisu, a zatim i napravio novi brejk za ubedljivih 4:0! Sve što je Španac učinio u drugom periodu meča bio je brejk u petom gemu, ali više od toga Đoković mu nije dozvolio. Svega 36 minuta bilo mu je dovoljno za ubedljivih 2:0 u setovima!

Novakova sjajna igra u drugom setu potpuno je izbacila Karbaljesa Baenu iz ritma. Srpski teniser je delovao nezaustavljivo, divnim potezima palio publiku, a kada je u petom gemu došao do drugog brejka i poveo sa 5:1, bilo je jasno da će publika na "Šatrijeu" još kratko uživati.