30.05.2024.

23:03

Foto: profimedia

Sport

Poznat naredni rival Novaka! Italijan bolji od francuskog veterana!

Imao je Muzeti problema samo u prvom setu u kojem mu je Monfis dva puta oduzeo servis. Međutim, 30. igrač sveta svaki put je imao odgovor i pri vođstvu 6:5 napravio je treći brejk u svoju korist za osvajanje prvog seta nakon 58 minuta igre. U nastavku meča viđena je potpuna dominacija Muzetija koji je rivalu prepustio samo pet gemova u naredna dva seta. Sve je bilo gotovo nakon dva sata i 11 minuta, pa će 20-godišnji Italijan biti naredna prepreka Novaku Đokoviću.

Informer

 

Njih dvojica do sada su se sastala pet puta, a Srbin je slavio u četiri navrata. Prvi put su odmerili snage upravo u Parizu pre tri godine i tada je Muzeti propisno namučio najboljeg tenisera u istoriji. Vodio je Italijan 2:0 u setovima, međutim Novak se vratio u meč i dobio naredna dva seta uz samo jedan izgubljen gem! Pri vođstvu srpskog igrača 4:0 u odlučujućem setu, Muzeti je predao meč zbog povrede.

Momak koji je rođen u Toskani savladao je Đokovića na mastersu u Monte Karlu prošle godine sa 2:1 u setovima, ali mu se Novak nedavno osvetio za taj poraz na istom mestu. Njihov duel trećeg kola biće odigran u subotu. Pobednik tog okršaja igraće u osmini finala protiv boljeg iz meča u kojem se sastaju Argentinac Fransisko Serundolo i Amerikanac Tomi Pol.