01.06.2024.

17:44

Foto: Tanjug/AP

Sport

Haos na Rolan Garosu! Đokoviću organizatori napravili neočekivani problem!

Situacija je sledeća: Jedina dva stadiona na Rolan Garosu koja imaju krov i na njih ne utiče kiša i vremenski uslovi su "Filip Šatrije" i "Suzan Lenglen". Organizatori su odlučili da meč Zizu Bergs - Grigor Dimitrov, koji je prekinut pri rezultatu 1:0 u setovima za Bugarina bude pomeren na "Šatrije", ali tek pošto svoj duel završe Aleksandar Zverev i Talon Grikspor.

Informer

Dakle, odluka je da se meč Bergs - Dimitrov uglavi u taj termin između duela koji igraju Novak protiv Muzetija, odnosno Zverev protiv Grikspora. To praktično znači da je izvesno pomeranje početka duela koji čeka čitava Srbija, pa će Nole umesto u 20.15, na teren verovatno znatno kasnije.

Naravno, postoji mogućnost i da se ovi dueli završe brže od očekivanog i da Noletov meč počne u terminu, ali zasad su male šanse za to. Ostaje da se vidi da li će Nole zbog ovoga moći normalno da trenira na "Šatrijeu". Kako sada stvari stoje, duga noć je pred Srbinom i svim ljubiteljima tenisa u našoj zemlji.

Po prvobitnom rasporedu, na stadionu "Filip Šatrije" planirana su četiri meča tokom subotnjeg programa - Mertens - Ribakina, Badoza - Sabalenka i Zverev - Grikspor, pa tek onda Novak - Muzeti.