03.06.2024.

05:34

Foto: EPA Images

Sport

Nole u problemu! Kalkulacije, samo ovako može da ostane prvi na svetu

U toku je drugi grend sleem u sezoni Rolan Garos, pa nema promena na ATP listi. Đoković na prvom mestu ATP liste ima 9.960 bodova, što je 1.190 bodova više u odnosu na drugoplasiranog Italijana Janika Sinera, koji je sakupio 8.770 poena.

Španski teniser Karlos Alkaraz je i dalje treći na ATP listi sa 7.300 bodova, dok je Nemac Aleksander Zverev četvrti teniser sveta sa 6.305 poena. Rus Danil Medvedev se nalazi na petom mestu ATP liste ( 6.295 poena), a potom slede njegov sunarodnik Andrej Rubljov (4.700 bodova), Norvežanin Kasper Rud (4,425 poena,), Poljak Hubert Hurkač (3,885), Grk Stefanos Cicipas ( 3,700) i Bugarin Grigor Dimitrov (3,555 bodova.).

Informer

Videćemo nakon Rolan Garosa da li će naš teniser i narednog ponedeljka biti na tronu. Đoković mora da osvoji trofej da bi ostao prvi na svetu. To nažalost nije sve. Drugi uslov je da Janik Siner ne stigne do finala. Ukoliko Siner stigne do finala, Đoković posle Rolan Garosa neće biti prvi na svetu bez obzira na učinak. Italijanu ide sjajno i zaista je potrebno da se desi veliko iznenađenje da se ne nađe u finalu.

I drugi teniseri mogu da ugroze Srbina. Alkarazu je neophodno da osvoji titulu, a da Đoković ne stigne do polufinala. Medvedev takođe ima teoretske šanse da ga pretekne, ali je onda potrebno da Rus osvoji titulu, a da Đoković ispadne pre četvrtfinala.

Informer

Novak Đoković u osmini final igra protiv Argentinca Fransiska Serundola, trenutno 27. teniser sveta, koji je izuzetno opasan na šljaci. Prvo će se odigrati dva singla u ženskoj konkurenciji, između Eline Svitoline i Elene Ribakine, pa duel između Eme Navaro i Arine Sabalenke. Novak će zatim na teren, a to neće biti pre 15 časova.