04.06.2024.

16:55

Foto: tanjug/ap

Sport

Šok! Novak se povukao sa Rolan Garosa!

Najbolji teniser sveta danas je išao na magnetnu rezonancu i rezultati očigledno nisu bili dobri.

Informaciju da se povukao sa turnira objavio je Rolan Garos na društvenim mrežama i zvaničnom profilu, pa će Kasper Rud bez borbe u polufinale.

"Novak Đoković se povukao sa Rolan Garosa usled povrede kolena. Želimo mu brz oporavak", napisali su organizatori Rolan Garosa na svojim zvaničnim profilima.

Ovako nešto dalo se i naslutiti tokom i nakon jučerašnjeg meča osmine finala protiv Franciska Serundola. Nole je tokom trećeg i četvrtog seta osećao probleme u kolenu i otežano se kretao, a potom je na konferenciji za medije otkrio da ima velike probleme i da postoji ozbiljna mogućnost da odustane. Sada se, nažalost, to ispostavilo kao tačno.

- Postoji šansa da odustanem ako rezultati ne budu dobri. Zavisi od ozbiljnosti povrede, o nanetoj šteti. Nije više to u mojim rukama. Da se pomolim da sve bude kako treba, to je sve. Uradiću neke stvari da ubrzam oporavak, ali ne može da se promeni. Koleno je koleno. Možda i jedan od glavnih zglobova u telu za kretnju. Ne možeš tu ništa da uradiš. Sa nekim mišićima koje sam cepao u Australiji. Tu i donekle si mogao nešto sa zavojem, sa ovim ili onim. Koleno... Jedno je mišić, jedno koleno - govorio je Novak juče nakon meča sa Serundolom.

Informer

 

Pored toga što neće biti u prilici da brani titulu osvojenu u Parizu prošle godine, Srbin će usled odustajanja definitivno izgubiti prvo mesto na ATP listi po završetku drugog grend slema sezone. Italijan Janik Siner biće novi broj jedan, a Nole bi mogao da padne i na treću poziciju u slučaju da Karlos Alkaraz trijumfuje na Rolan Garosu. 

Ono što navijače srpskog asa najviše brine su prognoze da bi mogao zbog povrede da odsustvuje nekoliko meseci, pa čak i da propusti Olimpijske igre.