04.06.2024.

17:30

Foto: AP PHOTO

Sport

Posledice Novakove povrede će biti ogromne! Srpski teniser gubi prvo mesto...

Nakon što je odradio magnetnu rezonancu Novak Đoković rešio je da se povuče sa Rolan Garosa. Srpski teniser doživeo je tešku povredu kolena na meču protiv Franciska Serundola, ali je uprkos tome uspeo da savlada Argentinca. Nažalost, detaljni pregledi ustanovili su da je stradao meniskus u kolenu i da je turnir u Parizu za najboljeg svih vremena - završen. 

Posledice povrede mogle bi da budu stravične budući da postoji mogućnost da Novak Đoković propusti Olimpijske igre u Parizu. Oporavak od pucanja medijalnog meniskusa zahteva od tri do šest meseci pauze, možda čak i operaciju, a budući da Igre u Parizu počinju krajem jula bilo bi čudo da se srpski teniser nađe na turniru. 

Informer

 

Nažalost, to neće biti jedina posledica... Srpski teniser od ponedeljka će izgubiti prvo mesto na ATP listi. Đoković neće biti u prilici da odbrani bodove osvojene prošle sezone u Parizu, te će tron od ponedeljka pripasti Janiku Sineru. 

Đoković će, gotovo sigurno, propustiti i Vimbldon gde je prošle sezone stigao do finala, a ukoliko ne bude bio u prilici da brani bodove u Londonu izvesno je da će srpski as dodatno pasti na ATP listi...