04.06.2024.

18:07

Foto: EPA

Sport

Noletove reči nakon povlačenja ulivaju nadu: Vidimo se uskoro... (FOTO)

Srpski teniser Novak Đoković povukao se sa Rolan Garosa zbog povrede kolena. Na meču protiv Franciska Serundola najbolji svih vremena doživeo je peh uprkos kojem je uspeo da preokrene rezultat u svoju korist i na kraju savlada Argentinca. Nažalost, dan nakon pobede u osmini finala - stigle su loše vesti. 

Đokoviću je pukao medijalni meniskus u desnom kolenu zbog kojeg neće biti u prilici da se takmiči u završnici Rolan Garosa, a pod znakom pitanja je njegov nastup na Vimbldonu i Olimpijskim igrama. Ipak, nadu navijačima vratila je prva objava najboljeg svih vremena nakon što je objavljeno da se povukao iz Pariza. 

"Veoma sam razočaran što saopštavam da sam se povukao sa Rolan Garosa. Igrao sam svim srcem i dao sve od sebe na jučerašnjem meču, ali nažalost zbog puknuća medijalnog meniskusa u desnom kolenu, moj tim i ja smo morali da donesemo tešku odluku nakon pažljivog razmatranja i konsultacija. 

Mnogo sreće želim svim igračima koji se takmiče ove nedelje, a navijačima se iskreno zahvaljujem za neverovatnu ljubav i podršku. Vidimo se uskoro... 

Sa ljubavlju i zahvalnošću, Nole", napisao je najbolji svih vremena na svom "Instagramu". 

Nažalost, srpski teniser od ponedeljka više neće biti prvi na svetu budući da zbog povrede nije u prilici da brani poene u završnici Rolan Garosa. Na tron ATP tura po prvi put u karijeri sešće Janik Siner.