05.06.2024.

21:31

Foto: tanjug/ap

Sport

Beker zabrinuo Novakove navijače: Nije moglo gore, biće na štakama!

Navijači Novaka Đokovića zabrinuti su nakon vesti da je u četvrtom kolu Rolan Garosa srpski teniser doživeo tešku povredu. Medijalni meniskus desnog kolena pukao je prilikom proklizavanja na šljaci u Parizu, a iz tog razloga Novak je rešio da današnji meč protiv Kaspera Ruda preda bez borbe. 

Nažalost, vesti iz Francuske nisu sjajne budući da je pitanje koliko će Đoković morati da odsustvuje sa terena. Kako prenose mediji iz Evrope, srpski teniser se već danas operisao u Parizu i pred njim je proces oporavka kako bi se što pre vratio profesionalnim obavezama. 

Tim povodom oglasio se Boris Beker. Nemac je nakon vesti da se Novak povukao iznenadio čitav svet porukama podrške upućene Janiku Sineru koji će usled Đokovićeve povrede od ponedeljka biti prvi na svetu. Ipak, nakon nekog vremena gostujući na "Eurosportu" ispravio je svoju grešku. 

Informer

 

Beker dodaje da će Novak u narednom periodu morati da hoda uz pomoć štaka kao i da će mišići najboljeg tenisera svih vremena biti slabiji nakon oporavka. 

- Ovo je najgori mogući čas za povredu, posebno takvu. U Đokovićevom kampu biće dosta razgovora koji režim lečenja je pravi. Posle operacije, idete prvo uz pomoć štaka, ali gubite na snazi mišića. Traje nedeljama, ako ne i mesecima pre nego što opet steknete sto odsto poverenja u koleno. Ovo je vrlo teška situacija za Novaka Đokovića - zaključio je Beker.