11.06.2024.

13:29

Foto: Peđa Milosavljević

Sport

Ekskluzivno! Novak u Beogradu! Ovo je njegov plan za oporavak od povrede kolena!

Jedan od najvećih sportista u istoriji povredio se na Rolan Garosu tokom meča osmine finala sa Franciskom Serundolom 3. juna, a dan nakon toga saopštio je da se povlači sa turnira i da zbog bolova u desnom kolenu nije u mogućnosti da izađe na teren. Zvanično, Nole je povredio meniskus desnog kolena, ali uprkos tome postoji šansa da bude spreman za mesec i po dana, kada su na programu Olimpijske igre u Parizu.

Već 5. juna on je obavio operaciju na klinici u Parizu i od tada kreće njegova trka sa vremenom da bude spreman za Olimpijske igre u Parizu!

Informer

Kako ekskluzivno saznaje Informer, on se trenutno oporavlja u srpskoj prestonici i to u hiperbaričnoj komori, za koju veruje da će mu biti od velike pomoći.

- Novak ide u hiperbaričnu komoru. Smatra da će mu terapija kiseonikom pomoći da zaleči povredu kolena koju je doživeo na Rolan Garosu. U pitanju je tretman čistim kiseonikom, kojem pribegavaju brojni sportisti kod različitih vrsta povreda - navodi izvor upućen u čitav slučaj.

Terapija u hiperbaričnoj komori podrazumeva lečenje kiseonikom, koji ubrzava oporavak mišića, tkiva i kostiju kod povreda sportista.

Nole će, po svemu sudeći, propustiti drugi grend slem u sezoni Vimbldon, ali sve će uraditi kako bi bio spreman za Olimpijske igre u Parizu, koje počinju 26. jula i traju do 11. avgusta. Pojedini teniskis stručnjaci nadaju da bi mogao da bude spreman i za londonski grend slem, ali realnije je da ga preskoči, pa da se vrati za najveći sportski događaj u 2024. godini.

Situacija kod povreda meniskusa često je neizvesna i zavisi od sportiste do sportiste. Za one koji su stariji od 35 godina, oporavak može da traje i nekoliko meseci, ali postojali su primeri u prošlosti da su se mnogi oporavljali za manje od 20 dana nakon operacije.

Nole će sada voditi trku sa vremenom i ostaje da se vidi da li će biti spreman da predstavlja Srbiju u Parizu.