12.06.2024.

11:00

Foto: Informer

Sport

EKSKLUZIVNO! Novak bio na terapiji u Beogradu, evo u kakvom je stanju! (FOTO GALERIJA)

Kako je Informer juče ekskluzivno najavio, Nole je pribegao metodi lečenja u hiperbaričnoj komori. U pitanju je tretman kiseonikom, koji pomaže u bržem zalečenju povreda mišića, kostiju i ligamenata. Informer je jutros ekskluzivno uslikao srpskog asa ispred Zavoda za hiperbaričnu medicinu.

Informer

Bilo je primetno da je malo hramao, što je i normalno s obzirom na zahvat koji je nedavno imao, ali kretao se bez većih problema i što je najvažnije, više ne hoda uz pomoć štaka! Na kliniku je došao nešto pre 8.30, a sam tretman u hiperbaričnoj komori trajao je 70 minuta. Kako nezvanično saznajemo, sa zaposlenima je vrlo prijatno ćaskao i bio je izuzetno raspoložen, a nakon što je obavio tretman kiseonikom, u pratnji svoje ekspedicije napustio je bolnicu.

Rekorder po broju osvojenih grend slemova, podsetimo, oporavlja se od povrede kolena koju je zaradio na Rolan Garosu, na meču osmine finala protiv Franciska Serundola. Taj meč je dobio, ali već sutradan je morao da se povuče sa turnira zbog povrede meniskusa desnog kolena.

Dan kasnije, 5. juna, podvrgnut je operaciji u klinici "Ramzi Sante" u Parizu i od tada traje njegova trka sa vremenom da bude spreman za Olimpijske igre u francuskoj prestonici krajem jula i početkom avgusta.

Svetski mediji spekulisali su ranije da će najverovatnije propustiti Vimbldon, koji počinje početkom jula. Neka prognoza je da bi na teren mogao da se vrati sredinom jula na turniru u Hamburgu, a što bi praktično bio uvod u Olimpijske igre, koje startuju 26. jula.

Sve u svemu, Nole sada vodi trku sa vremenom i ostaje da se vidi koliko će mu terapije koje obavlja u Beogradu pomoći da se spremi za najveći sportski događaj u 2024. godini.