21.06.2024.

21:48

Foto: EPA Images

Sport

Meknami: Đoković ima veće šanse na Vimbldonu nego na Olimpijskim igrama!

Još uvek nije poznato da li će naš najbolji teniser igrati na grend slemu u Londonu, jer se i dalje oporavlja od operacije kolena, koje je povredio tokom Rolan Garosa. Ipak, postoje indicije za to, pošto je Novak već počeo da trenira i uveliko ide na terapije. 

Meknami smatra da Đoković, ukoliko bude igrao, ima velike šanse da dođe do osme titule na Vimbldonu, i tako izjednači rekord švajcarskog tenisera Rodžera Federera.

"Novak Đoković, ako igra, biće nosilac broj dva na Vimbldonu. Olimpijske igre su njegov prioritet, što je, imajući u vidu njegov patriotski žar, za divljenje. Ipak, ako je rezonski spreman, realnost je da bi imao veće šanse na Vimbldonu nego na Olimpijskim igrama... Samo kažem", napisao je Meknami na mreži "Iks".

Ono što je za sada sigurno, jeste da će Đoković igrati na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu. Ovu informaciju nedavno je potvrdio Olimpijski komitet Srbije, koji je imao određeni rok da prijavi Novakov nastup na najvećoj sportskoj smotri.

Đoković je već nekoliko puta izrazio želju da svojoj impresivnoj kolekciji trofeja doda i olimpijsko zlato, a sada će imati priliku da to i ostvari na Igrama u Parizu, koje su na programu od 26. jula od 11. avgusta.