23.06.2024.

09:54

Foto: Tanjug/AP

Sport

Bivša šampionka objasnila! Novak je zver, donosi srpski mentalitet

Novopečena penzionerka je impresionirana najboljim teniserom svih vremena. Na najbolji način je opisala po čemu se to Nole razlikuje od najvećih rivala - Rafaela Nadala i Rodžera Federera. Kaže da je kod njega presudan srpski mentalitet.

- Ja sam Rodžerov navijač, za Rafu sam na život i smrt, ali Đoković mi izgleda kao teniska zver. Kada je u pitanju kvalitet tenisa, najbolji je Novak. Deluje neverovatno. Mnogo puta sam razgovarala sa njim. Super je fin, uvek smo se sjajno ispričali. Na terenu ima srpski mentalitet, sa istoka - rekla je Garbinje o čovelku koji je osvojio 24 grend slema. 

Malo je tenisera koji su u društvu velike trojke mogli da se domognu nekog grend slema. Prisetila se Endija Mareja i Stena Vavrinke.

Informer

- Neverovatno je da u njihovom dobu imati tri gren slem titule ne znači ništa.  To je prava teniska tragedija. Količina titula koju su oni podelili! Ova generacija je najteža u istoriji. Uvek njih trojica.

Sada očekuje da će stvari biti drugačije, Rodžer je u penziji, Đoković i Nadal će uskoro, pa na scenu dolaze novi klinci.

- Alkaraz i Siner su sjajni. Oduševljava me Karlosova energija. Došao je u Pariz polupovređen, ali je brzo vraćao samopouzdanje. Zverev je bio opasan, ali je Alkaras bio vanserijski u finalu. Janik je super smiren. Veoma su mladi i već toliko pobeđuju. Kada sam ja imala 20 godina, osvojila bih titulu i onda izgubila u prvom kolu pa u trećem… Oni su tako mladi a već mašine - rekla je Garbinje koja se od tenisa oprostila pre nekoliko meseci, ali kako je rekla, ostaće u "belom sportu".