26.06.2024.

17:19

Foto: EPA Images

Sport

Spektakl u Londonu! Novak i Siner sparinguju pred Vimbldon!

Rešio je Novak Đoković da svoj dan za odmor, oporavak ili trening u Londonu posveti fudbalskoj reprezentaciji Srbije. Najbolji teniser svih vremena spakovao je stvari, seo u avion i došao u Minhen kako bi pratio utakmicu protiv Danske, ali na kraju ni njegovo prisustvo nije bilo dovoljno jalovim "orlovima" da izbore mesto u osmini finala na Evropskom prvenstvu. 

Pre početka utakmice na "Alijanc Areni" Novak Đoković razgovarao je sa okupljenim novinarima i otkrio da još uvek nije odlučio da li će igrati na Vimbldonu. Srpski teniser počeo je da trenira nakon operacije kolena koju je imao odmah nakon povlačenja sa Rolan Garosa, doputovao je u London kako bi video stanje na travi, a da su velike šanse da zaigra na trećem grend slemu u sezoni potvrđuje vest da će sutra sparingovati protiv Janika Sinera. 

"Gazeta delo Sport" javlja da će u četvrtak Đoković i Siner odraditi prijateljski meč pred Vimbldon koji će Janiku pokazati koliko je spreman za turnir na travi, a Novaku u kakvom je stanju koleno nakon operacije. Dvojica najboljih na svetu i u prošlosti su umeli da budu sparing partneri, a srpski as često je snage odmeravao i protiv drugog najvećeg konkurenta - Karlosa Alkaraza. 

Informer

 

Italijani dodaju da će meč protiv Janika Sinera za Đokovića biti neka vrsta testa opterećenja. Srpski teniser želi da vidi koliko je spreman za Vimbldon nakon operacije koju je imao pre manje od mesec dana, a očekuje se da do vikenda odluči hoće li igrati u Londonu ili će se na teren vratiti tek za Olimpijske igre. 

Đoković je, pre dolaska u Minhen, odradio sparing meč protiv Frensisa Tijafoea i uspeo je da savlada Amerikanca sa 7:6. Meč je, takođe, odigran na travi kao svojevrsna priprema za ono što ga, u slučaju da nastupi na Vimbldonu, očekuje kroz desetak dana.