02.07.2024.

20:45

Foto: EPA Images

Sport

Prošao sam test, nemam više bolove! Nole poslao brutalnu poruku posle povratka na teren!

Srpski as je u 1. rundi prestižnog turnira preslišao Čeha Vita Koprivu sa 3:0 u setovima, a duel je trajao nešto više od dva sata. Đoković je od prvog do poslednjeg poena kontrolisao situaciju na terenu, ne dozvolivši protivniku ni da priđe brejk lopti.

Prepustio je Čehu svega pet gemova u čitavom meču, a posle duela na konferenciji za medije opširno je govorio o povratku na teren i problemu koji je imao. Da podsetimo, Đoković je početkom juna operisao meniskus desnog kolena, zbog čega je nešto ranije morao da se povuče sa Rolan Garosa.

Sada, nakon povratka na teren, ističe da bolova više nema i da je prvi test uspešno prevaziđen.

Nisam imao bol koju sam imao na Rolan Garosu. Nisam baš išao na svaku loptu sto odsto u prvom setu, ali kako je odmicao meč, kretao sam se sve bolje. Jednom sam i klizao, to je bilo prvi put ove sezone na travi. Bio je test i drago mi je da sam ga prošao. Mogu da uradim te neke ekstremne poteze i to me hrabri - ističe Novak Đoković, a prenosi "Telegraf".

Informer

Prvi utisci po povratku na teren su, kako kaže, sjajni.

Treninzi su bili odlični. Nisam znao kako ću da se snađem, ali sam veoma srećan kako sam igrao, kako sam se kretao, nisam mogao da poželim bolji start - dodaje Nole.

Zanimljivo, Nole je tokom meča nosio steznik svetlo sive boje. Kao što je poznato, na Vimbldonu je pravilo da teniseri nose opremu isključivo bele boje, a Đoković otkriva da je, što se tiče steznika, dobio posebnu dozvolu od organizatora.

- Proverio sam propozicije. Dali su mi zeleno svetlo, pitali smo. Pokušali smo da nađemo belu, verujte mi. Tijafo je igrao sa njom, čak crnom. Eto, ja sam imao sivu. Znam da nije idealno, želim da poštujem pravila. Rekao sam im da ću da nađem belu boju za sledeći meč - naglašava Novak.

Naredni rival biće Britanac Džejkob Firnli. Kako kaže, nije upoznat sa njegovim stilom igre.

Moram da uradim domaći, nisam ga gledao. Dobio je vajld kartu, ali ću analizirati i videću sa kim imam posla. Britanac je, ne volim da igram protiv Britanaca na Vimbldonu, ali mi je bitno da ostanem u ritmu. To mi je primarno - zaključuje Đoković.