Autor: S. M.

03.07.2024.

18:55

Foto: tanjug/ap

Sport

Skandal! Švajcarci optužili Novaka da je lažirao operaciju!

Drugi reket sveta operisao je meniskus 5. juna, a juče slavio protiv Čeha Vita Koprive u prvom kolu Vimbldona.

Novinar Danijel German objavio je tekst sa naslovom "Čudesno izlečenje Novaka Đokovića - sada i Srbija ima koleno nacije".

Odmah na početku teksta novinar postavlja pitanje: "Da li je zaista imao operaciju ili je cela stvar bila samo blef?", bez ikakvog osnova i uprkos tome što se oglasio čak i francuski hirurg koji ga je operisao.

"Đoković nesumnjivo ima izuzetne mišiće, što mu je sada možda pomoglo. Ipak, poslednjih dana na Vimbldonu rasle su sumnje da li je Srbin zaista operisan ili je sve to marketinški trik", piše German bez ikakve osnove, ne navodeći ko to sumnja sem očigledno njega samog.

Naravno, nije propustio da pomene Rodžera Federera, jer očigledno ne može da preboli to što ga je naš Novak prestigao u svim parametrima.

"Operacije kolena su delikatne za tenisera. Ovo je poznato ne samo u Švajcarskoj. Rodžer Federer je 2020. povredio meniskus dok je kupao ćerke dan nakon poraza u polufinalu od Đokovića i morao je na operaciju. Bio je to početak kraja njegove velike karijere", dodao je German bez trunke srama.