04.07.2024.

13:26

Foto: profimedia

Sport

Uzbuna, Francuz upalio alarm! E, sad ćete da vidite ko je Novak

Srbin je pobedio Vita Koprivu, 123. na svetu. Bio je to prvi meč našeg asa od operacija meniskusa 5.juna.

Jasno je svima da 123. igrač na ATP listi nije merilo dometa našeg tenisera, ali svakako su mnogi dobili odgovore na brojna pitanja. Pre svih u kakvom je stanju Srbin posle operacije kolena i da li je fizički spreman. S obzirom na to da je pre manje od meseca dana hodao na štakama, Nole je bez sumnje oduševio navijače, a zabrinuo konkurenciju. Niko ga nije ni očekivao u Londonu, još manje da je povreda za njega već sada prošlost.

Nije malo onih koji mesecima otpisuju Đokovića, smatraju da je njegove vreme prošlo, s obzirom na to da ove sezone nije osvojio nijedan trofej, da više nije motivisan, ali Santoro ne misli tako. To što je nepunih mesec dana posle operacije stigao u London jasan je znak da je "gladan kao vuk".  

- Srbin je pobedom na Centralnom terenu odgovorio na brojna pitanja koja smo sebi postavljali poslednjih meseci. Da li još uvek motivisan? Da li je gladan, nakon šest meseci bez trofeja? To što je tokom poslednjih nekoliko nedelje uložili značajne napore da se tako brzo oporavi od hirurške intervencije, daje nam  odgovore na sva pitanja. Gladan je! Tu je i još uvek želi da pobeđuje - Santorova poruka Noletovim rivalima ledi krv u venama.

Informer

Drugi teniser sveta u drugom kolu Vimbldona igra protiv rivala iz Velike Britanije Džejkoba Firnlija, 277. na svetu (14.30, RTS).