04.07.2024.

17:38

Foto: profimedia

Sport

Novak plesao po terenu, zatim izgubio set, pa potvrdio zašto je GOAT

Bio je ovo jedan dobar test za najbolje tenisera svih vremena. Sedmostruki šampion Vimbldona nastavio je pohod na pravi način. Mladi Britanac je bio danas hrabar, ali to nije bilo dovoljno da se pruži adekvatan otopor najboljem svih vremena.

Plesao je Novak po travi Oli Ingland kluba, imao sjajne udarce, a opet je izgledalo kao da se nije baš previše umorio u drugom kolu Vimbldona. Nije pomogla Džejkobu Firnliju nije domaća publika koja je sve vreme navijala za njega.

Već u prvom setu se videlo u kom pravcu meč ide. Igrao je opušteno Novak, igrao je poen za poen, strpljivo čekao svoju šansu, nije hteo da da vrši preveliki pritisak.  Iskoristio je prvu brejk loptu pri rezultatu 4:3 za njega, a onda bez većih problema potvrdio brejk i stigao do prvog seta.

Informer

Sličnu situaciju smo gledali  i u narednom setu, ipak osetila se nervoza kod srpskog asa pri rezultatu 2:2, kada je njegov protivnik imao čak i brejk loptu. Nije bio Novak zadovoljan svojom igrom, a čak je i tražio savete od svog stručnog štaba. 

Međutim sve završilo najbolje po njega, ponovo je priliko rezultata 4:3 oduzeo servi teniseru iz Edinburga i sada je slavio sa 6:4.

Treći set bio najuzbudljiviji, možda se Srbin malo previše opustio kada je stigao do brejka, a to je rival spretno iskoristio i uspeo da mu oduzme servis i tako stigne do izjednačenja (3:3). U naredna dva servis gema britanskog tenisera, Novak je propustio tri brejk šanse, dok je na svoj servis delovao superiorno. Ipak, uspeo je Firnli da napravi brejk i dobije set sa 7:5.

Informer

Odmah nakon toga, Novak Đoković je prišao supervizor i žalio mu se na ponašanje jednog navijača u publici koji mu je dobacivao za vreme meča. Zatim je prilikom prvog gema pobesneo zbog jakog vetra koji je otežavao igru. Pokušao je Britanac da to iskoristi imao je dve brejk lopte u momentu kada je vodio 3:2, međutim uspeo je Nole da se vrati i da osvoji gem.

Pri rezulatu 5:5, Nole je konačno uspeo da slomi otpor svog protivnika i tako obezbedi sebi serviranje za meč. Uspeo je to da iskoristi, tako da se plasirao u treću rundu Vimbldona. Tamo ga čeka bolji iz duela Tomasa Martina Ečeverija i Alekseja Popirina.