07.07.2024.

08:59

Foto: Tanjug/AP

Sport

Blagosloven sam! Đoković najavio vatromet u Londonu (FOTO)

Gazi Nole u Londonu mada se tome malo ko nadao, jer je 5. juna operisaio meniskus, pa su svi mislili da će ga na terenu videti tek u Parizu na Olimpijskim igrama.

Ali, ekspresno se oporavio, stigao je u London po osmi trofej, a iz meča u meč podiže formu. Posle plasmana u osminu finala na Instagram profilu je podelio zanimljivu fotografiju sa Centralnog terena. Na njoj je Nole, a iza iznad se vidi svetlost sunca koji je u tim trenucima zalazio. 

"Blagosloven sam. Idemo u drugu nedelju", poručio je drugi teniser na ATP listi.

Novakov rival u osmini finala biće Holger Rune, a do sada su odigrali pet mečeva, na tri je slavio naš teniser. Srbin sad najavljuje vatromet u Londonu.

- On je veoma posvećen momak i kada vidi da mu nešto ne ide, on će otići da vežba koliko je potrebno. On je kompletan igrač sa mnogo udaraca koji igra dobro na svim podlogama. Fali mu kontinuiteta kao igračima njegove generacije poput Alkaraza i Sinera, ali ima talenta i ako sazri dovoljno može da igra na najvišem nivou. Servis je veliko oružje, iako nije bio ranije. Ima i dobar i forhend i bekend. Znam ga od malih nogu i volim naš odnos koji imamo. Poštujemo jedan drugog i imamo sličan stil tenisa, ali kada dođe do duela, biće pravi vatromet. On je spektakularan igrač i voli veliku scenu i nateraće me da igram najbolji tenis u ponedeljak - kazao je naš teniser.