07.07.2024.

11:57

Foto: Tanjug/AP

Sport

Novak svirao violinu, slao poljupce... Zbog ove dame je promenio slavlje (VIDEO/FOTO)

Drugi teniser sveta je srpskim novinarima objasnio da je to bilo za njegovu ćerku Taru koja je bila na tribinama. Ona je inače tokom prvog seta meča sa Popirinom čitala knjigu "Unicorn Academy" (Akademija jednoroga), posvećena istoimenoj animiranoj seriji, a zanimljivo je da je Tara čitala izdanje na engleskom jeziku.

- To je bilo za Taru! Tara moja svira violinu već neko vreme, šest meseci i to je bio naš dogovor da ću tako da proslavim - prenosi B92 izjavu drugog tenisera sveta posle plasmana u osminu finala Vimbldona.

Informer

Pričao je o proslavama drugih sportista i koje su mu najzanimljivije.

- Bolt! Ronaldo i ono "sui", sviđa mi se i Agasijevo mahanje sa poljupcem i kada se pokloni. Guga na Rolan Garosu sa srcem, Conga je imao onaj zanimljivi fudbalski, ima interesantnih... Belingem, ono jednostavno raširi ruke, Alkaraz je to uradio, to sam i ja uradio na Rolan Garosu. Interesantno je i zabavno da to možemo da uzimamo iz drugih sportova, spajamo sportove, brzo mrežama proputuje. Svako ima nešto svoje, ja sam menjao, zavisi od momenta i osećanja, evo sada imam violinu. Štepanek je bio prvi koji je to uradio, šalio sam se sa njim, imao je tu proslavu, čak smo se prisećali kada sam 2007. godine igrao na Ju-Es openu protiv njega u pet setova po nekoj velikoj vrućini. Bio je neki lud poen, onda je on to uradio, onda sam ja njemu uzvratio kroz poen-dva, od tada datira - prisetio je naš teniser, kome spuštanje slušalice Bena Šeltona očigledno nije zanimljivo.

Drugi teniser sveta će u osmini finala Vimbldona imati znatno teži zadatak budući da će mu rival biti Holger Rune.