07.07.2024.

16:12

Foto: Tanjug/AP

Sport

Novak napravio šou na konferenciji: Mali krade, ali... Ko mu je tata znamo odakle mu to!

Manje od mesec dana prošlo je od kako je Novak Đoković operisao koleno u Parizu nakon povrede zadobijene na Rolan Garosu. Mnogi su sumnjali da će srpski teniser biti spreman i za Olimpijske igre, a o Vimbldonu niko nije razmišljao. Ipak, najveći svih vremena pojavio se u Londonu, takmiči se na trećem grend slemu i igra svoj najbolji tenis u 2024. godini. 

Đoković je u trećem kolu savladao Popirina, a potom napravio šou na konferenciji za medije. Jedno od pitanja ticalo se njegovog sina - Stefana, koji privlači ogromnu pažnju medija i navijača zbog svojih ludorija. Da nije takav samo pred kamerama potvrđuje Novak. 

- Baš smo sada u Crnoj Gpri podešavali sa majstorima one ljuljaške i kačili ih u stanu, bio je glavni komičar koji je zadavao zadatke, jurio sam ga po stanu da mu dam da i on nešto uradi. Stvarno je zanimljivo. On kaže "moja glavna uloga je da sve zasmejavam", voli takvu ulogu. Uvek sa njim neki štosevi i zezanje. Danas smo igrali bilijar. Iznenadio me je, pobedio me je, napredovao je u bilijaru, ali... Krade mali! Ono, pravilo je kada promašiš da uzmeš onu belu loptu i staviš gde hoćeš. On onda "nisam gledao", pa "svetlo", tako... Ko mu je tata, možemo znati odakle mu to - rekao je Đoković i nasmejao sve okupljene novinare. 

Informer

 

Dodaje srpski teniser da mu je prisustvo porodice u Londonu od ogromne pomoći za mir budući da koristi svaki trenutak da što više vremena provede sa suprugom Jelenom, odnosno, decom Stefanom i Tarom. 

- Vreme koje provodim sa njima je neprocenjivo, pogotovo na Vimbldonu, to nije samo meni omiljeni turnir, već i od moje supruge i od Stefana i Tare. Oboje vole da budu ovde. Jedinstveno je, odiše istorijom i tradicijom, lepo je. Stefan voli da igra na travi, igra i u dvorani, trenira sa trenerom, tu su deca i od Boba Brajana i raznih igrača koji svake godine igraju sa njim. Kvalitetno provodimo vreme, idemo i do šume, volimo to naše neko vreme, pravimo kućice na drvetu i svašta nešto. Bili smo i do grada, ali uglavno smo tu u Vimbldonu jer se dosta izgubi vremena u saobraćaju, važnije je da budemo odmorni, ali uvek imamo neke - zaključio je Đoković.

Novak Đoković će se u osmini finala Vimbldona sastati sa Dancem Holgerom Runeom.