08.07.2024.

06:16

Foto: profimedia

Sport

Nole najavio vatromet! Evo gde možete da gledate meč Srbina

Meč između Srbina i Danca je treći na Centralnom terenu na Vimbldonu. To znači da verovatno neće biti na terenu pre 19 časova po srpskom vremenu. Duel možete da gledate na kanalu RTS i SK, naravno, kao i uvek, tekstualni prenos je na našem portalu - Informer.rs.

Program na Centralnom terenu otvaraju Elena Ribakina i Ana Kalinskaja od 14.30, potom sledi duel Tejlora Frica i Aleksandera Zvereva, a kad oni završe na teren će Novak Đoković i Holger Rune. Dobra vest za Novakove navijače jeste da duel nije u dnevnom terminu za vreme uobičajenog radnog vremena, pa će moći da isprate duel našeg asa.

Na startu Vimbldona je Novak Đoković pobedio Vita Koprivu (3:0), u drugom kolu Britanca Džejkoba Firnlija (3:1), a u trećem kolu Alekseja Popirina (3:1). Sa Runeom je odigrao pet mečeva, a vodi 3:2, dobio je dva poslednja duela Srbin.

Nole je u kladionicama apsolutni favorit. Kvota na pobedu je 1,3, dok je na Runea 3,5. Takođe, kvota da će Srbija slaviti bez izgubljenog seta je tri, a na Danca čak 13, dok je kvota na pobedu Đokovića od 3:1 3,75, a na Runea 9,5. 

Informer

- On je veoma posvećen momak i kada vidi da mu nešto ne ide, on će otići da vežba koliko je potrebno. On je kompletan igrač sa mnogo udaraca koji igra dobro na svim podlogama. Fali mu kontinuiteta kao igračima njegove generacije poput Alkaraza i Sinera, ali ima talenta i ako sazri dovoljno može da igra na najvišem nivou. Servis je veliko oružje, iako nije bio ranije. Ima i dobar i forhend i bekend. Znam ga od malih nogu i volim naš odnos koji imamo. Poštujemo jedan drugog i imamo sličan stil tenisa, ali kada dođe do duela, biće pravi vatromet. On je spektakularan igrač i voli veliku scenu i nateraće me da igram najbolji tenis - kazao je naš teniser o rivalu u osmini finala.