08.07.2024.

11:47

Foto: profimedia

Sport

Nikada nije bilo lakše pobediti Đokovića! Novakovi pljuvači ne miruju!

Specijalizovani portal "Tenis.com" objavio je tekst o meču Đokovića i Runea koji je podigao veliku prašinu!

Naime, pomenuti portal savetuje svoje čitaoce da se klade na Danca, konstatujući da je Nole stigao do osmine finala igrajući loš tenis protiv slabih rivala.

"Đoković nije odavao da ima problema tokom tri meča na Vimbldonu nakon operacije kolena pre samo tri nedelje. Izgledao je kao i pre povrede, uz padove i uspone u igri. Pre dolaska u London, Novak je imao skor od 18 pobeda i osam poraza, pa čak i sa tri trijumfa na Vimbldonu, njegov procenat pobeda (72,4 odsto) ove sezone njegov je najslabiji od 2006. Takođe, pali su i ostali procenti u njegoj igri, pa dobija tek 82,7 gemova na svoj servis, najmanje od 2010. Ne uspeva da dobija servis-gemove kao što je to uspevao do sada. Kada se to iskombinuje sa padom u snazi kada su udarci sa osnovne linije u pitanju, nije teško da se zaključi da je sada lakše ga dobiti nego ikada", navodi autor.

Informer

Nije ovde bio kraj suptilnog "pljuvanja" najboljeg tenisera svih vremena.

"Novaka su izazvali Firnli i Popirin, a sada će Đoković igrati protiv supertalentovanog Runea u osmini finala. Ovo će biti njihov šesti okršaj, a Rune ima prednost od 3:2. Srbin nikada nije pobedio Danca bez izgubljenog seta. Takođe, mislim da klinac ima šanse da odigra tesan meč! Đoković je imao sreće da igra protiv loših tenisera, pa je i njegova igra, koja je za 3+, bila dovoljna do sada. Ali, to neće moći tako protiv Runea koji odlično servira, sve pogađa sa osnovne linije i ima ekstremno samopouzdanje. Rune je jedan od retkih koji će na meč protiv Đokovića izaći sa mišljenjem da je bolji igrač", smatra autor ovog teksta.

Kladionice kažu da je Đoković favorit (kvota na Novaka je 1.33, a na Runea 3), a videćemo nakon meča koji je na programu oko 19 časova ko će izboriti četvrtfinela Vimbldona.

Jedno je sigurno, Noleta ovakve reči i i mišljenja najviše inspirišu i bude zver u njemu, pa se nadamo da će tako biti i ovog puta.