08.07.2024.

22:19

Foto: Tanjug/AP

Sport

Idemooo! Nole počistio Danca za plasman u četvrtfinale! (FOTO/VIDEO)

Plesao je Novak na kultnoj travi Centralnog terena u Londonu! Iako je mladi Danac u prošlosti itekako znao da namuči Noleta, s obzirom na to da je dobio dva od pet međusobnih duela, ovoga puta pitanje pobednika nije se postavljalo!

Informer

Silovito je krenuo Srbin i već u drugom gemu napravio brejk! Do kraja prvog seta dvojica tenisera bila su sigurna na svom servisu, pa je Đoković za samo 30 minuta stigao do prednosti u setovima. Bilo je to bez ikakve dileme Novakovih najboljih pola sata od početka godine!

Informer

Nole je na prvi manji problem u meču naišao u drugom gemu drugog seta, na svom servisu. Međutim, pri vođstvu rivala 15:30 usledila su dva sjajna servisa srpskog igrača za izjednačenje u gemovima. Ubrzo nakon toga Đoković je otišao do toaleta, pošto ga je mučio stomak, a kada se vratio razbio je protivnika!

Informer

Preloman je bio sedmi gem u kojem je rekorder po broju osvojenih Grend slem titula oduzeo servis rivalu i pored vođstva Runea 40:0! U narednom gemu potvrdio je brejk, a zatim mogao i do drugog seta, ali je Danac odbio da se preda. Đoković je imao čak šest brejk lopti, međutim Rune je uspeo da se izvuče iz nemoguće situacije i ostane u životu, samo na kratko. Lako je Nole dobio naredni gem za vođstvo od 2:0 u setovima!

Pucao je donedavno prvi reket sveta od samopouzdanja u tim trenucima i to se videlo na početku trećeg seta kada je Novak odmah došao do brejka! Usledio je period meča u kojem su dvojica tenisera čuvala svoj servis, a onda u šestom gemu problemi za Novaka! Nekoliko puta je u tom gemu proklizao i pao na travu i velika je sreća da se nije povredio. Rune je to iskoristio da dođe dop brejk lopte, ali Novak je ponovo pokazao kakav je šampion! Najpre je sjajno servirao i zatim rutinski osvojio poen. Osvojio je i naredna dva poena i ponovo stekao dva gema prednosti. Preživeo je Nole mini krizu i postalo je jasno da je Rune u bezizlaznoj situaciji!

Informer

Agresivnom igrom Đoković je forsirao greške rivala i došao do tri brejk lopte u narednom gemu! Prvu je Rune spasao zahvaljujući čelendžu, kada je loptica za nekoliko milimetara završila u autu, ali Novak koristi sledeću priliku i dolazi do velikih 5:2! Posle tačno dva sata igre Novak je servirao za pobedu!

Fantastično je Đoković odigrao naredna tri poena i došao do tri meč lopte! Iskoristio je već prvu i pokazao 21-godišnjem Dancu da mora još mnogo da uči! Blistava igra Novaka i poruka poslata rivalima da se šampion vratio u velikom stilu! Naredni teniser koji mu stoji na putu ka 25. Grend slem tituli, a osmoj u Londonu, jeste Australijanac Aleks De Minor, koji je savladao Artura Filsa.