08.07.2024.

22:35

Foto: EPAIMAGES/Reuters

Sport

Novak objavio rat publici: Verujte mi, igrao sam u težim okolnostima, ne možete da me taknete! (VIDEO)

Stigao je Novak Đoković na Vimbldon mesec dana nakon operacije kolena, a srpski teniser deluje - nezaustavljivo. Mučio se tokom većeg dela 2024. godine, ali u Londonu mu nema ravnog. Nakon sigurnih pobeda u prva tri kola, najbolji svih vremena ispred sebe je danas imao najteži izazov - Holgera Runea. Ipak, Danac je doživeo debakl pošto ga je Đoković za nešto više od dva sata počistio sa Centralnog terena. 

Meč je kasnio dobrih dva sata zbog maratona Zvereva i Frica, ali je veliki broj navijača ostao na tribinama kako bi ispratio derbi četvrtog kola. Zahvalio se Đoković svim poštovaocima i zaljubljenicima u tenis, a onda objavio rat navijačima koji ne pokazuju dovoljno respekta prema igračima. 

- Hvala iz srca i duše svim navijačima koji pokazuju poštovanje teniserima, plate kartu da gledaju tenis jer vole ovaj sport. Na njih sam fokusiran - poručio je Novak, a onda objavio rat publici koja ga je nervirala na Centralnom terenu budući da je od sredine drugog seta nakon svakog poena vikala "Ruuuuuuuune". 

- Onima koji ne pokazju poštovanje sportistima želim guuuuuuuuuuuuuud najt! Guuuuuuuuuuud najt - dva puta je rekao Đoković, a onda odgovorio da ne prihvata objašnjenje kako se radi o navijanju za njegovog rivala. 

- Ne prihvatam da je to navijanje za Runea, to su samo izgovori. Slušajte... Više od 20 godina sam na turu i znam sve trikove! Verujte mi, igrao sam u mnogo težim uslovima, vi ne možete da me dotaknete - rekao je Đoković! 

Smatra Đoković da mu je posao olakšao slab ulazak Runea u meč te da se Danac tokom ostatka partije mučio da pronađe pravi ritam. 

- Veoma sam zadovoljan, ne verujem da je igrao svoj najbolji tenis. Loše je otvorio meč, izgubio je prvih 12 poena, uticalo je to na njega. Nije bilo lako vratiti se nakon toga, stresno je igrati na Centralnom terenu. Što se mene tiče, odradio sam posao na pravi način, bio sam čvrst i sačuvao nekoliko brejk-lopti. Stvari su mogli da se promene da to nisam uspeo. Pristojna igra, zadovoljan sam što sam prošao u tri seta - poručio je Novak Đoković. 

Za kraj, srpski teniser se dotakao i svog narednog rivala - Aleksa De Minora, i objasnio kako će  u 37. godini morati mnogo da trći te da će u tome uživati. 

- Osećam se odlično na terenu, idem dan po dan, uvek imam nešto na čemu radim. Sutra ću ponovo biti na treningu, analizirati ovaj meč i spremati se za četvrtfinale. Igrao sam sa Aleksom nekoliko puta ove godine, prvi put ćemo igrati na travi. On je jedan od najbržih igrača na turu, moraću da trčim mnogo - podvukao je Nole.