09.07.2024.

08:47

Foto: profimedia

Sport

Nole usred noći udario na provokatore! Sad će tek da ga se plaše

Deo navijača na Centralnom terenu pokazao je nepoštovanje prema najboljem teniseru ikada, što Nole više neće da trpi. Nekoliko puta u toku meča su se čuli povici protiv Đokovića, delovali su kao podrška Dancu, a na kraju se ispostavilo da su to ipak bile provokacije dela beozbrazne publike. 

Nole im je očitao lekciju nakon što je u tri seta odradio posao i plasirao se u čletvrtfinale. 

- Svim navijačima koji imaju respekt hvala što su ostali, njima čestitam iz dubine duše. A svima onima koji su odabrali da ne pokažu respektima, želim lakuuuuu noć. Lakuuuuuu noć - rekao je Đoković aludirajući na produženo "u“ koje se čulo tokom duela sa Dancem. 

On se kasno tokom noći oglasio i putem društvenih mreža i ponovo poslao poruku bezobraznoj publici.

"Klizimo u četvrtfinale. Lakuuuuu noć", napisao je Đoković, pa je jasno da neće stati dok ne dobije poštovanje koje zaslužuje, a ovo je i poruka svim hejterima da će ih javno prozvati kada preteraju.

Godinama je Novak trpeo uvrede i provokacije, odličio je da tome stane u kraj.

- Ne prihvatam to, da je to poklič podrške Runeu. Verujte mi, 20 godina sam na turu, znam sve trikove. Hvala svima koji su tu jer vole tenis, cene igrače i njihov trud. Ali, za one druge: igrao sam u mnogo goroj atmosferi. Ne možete ni da me dotaknete - jasan je bio Nole.

Njegov naredni protivnik je Aleks de Minor, koji je bez problema savladao Artura Filsa rezultatom 3:1 u osmini finala Vimbldona.