09.07.2024.

11:06

Foto: Tanjug/AP

Sport

Novak izribao prostake i oduševio Hrvata! Neka si im rekao!

Nole je pregazio Danca Holgera (3:0) i izborio četvrtfinale, ali su u prvom planu nažalost bili bezobrazni navijači. Godinama je ćutao, tolerisao bezobrazluk publike, ali sad je stavio tačku.

Tokom meča se, kako je Nole rekao, često sa tribina čulo "buuu" kada bi naš teniser izgubio poen. Prvo je to izgledalo kao poruka podrške Runeu, ali je kasnije preraslo u provokaciju. Naš as to nije želeo da trpi, pa je posle meča imao poruku za sve hejtere.

- Čestitam iz dubine duše svim navijačima koji su ostali ovdje i pokazali respekt prema igraču, u ovom slučaju meni, a svima koji su odabrali pokazati nepoštovanje - želim vam lakuuuuuuuuu noooooooć. Gooood niiight - rekao je najbolji teniser u istoriji.

Informer

Pored Nika Kirjosa i Tanasisa Kokinakisa, uz našeg tenisera je i Dejan Lovren.  On je na Instagramu podelio fotografiju Đokovića i uz emodži aplauza napisao:

"Goood night. Neka si im rekao. Bravo, Nole", poručio je Lovren, fudbaler Liona.

Informer

Srbin je na konferenciji za medije ponovio da nema nameru da toleriše bezobrazluk primitivaca. 

- Ne znam šta Vimbldon može da uradi po tom pitanju. U tim određenim trenucima, kada je publika platila svoje karte... Imaju pravo da budu tu i navijaju kako hoće.  Da, mogli biste da se prepirete sa glavnim sudijom ili kim god već da li treba da se uključe u određenim trenucima i smire sve na tribinama. Ali, ne mogu ja tu mnogo da uradi. Ne možete da izbacite celu jednu tribinu ili celi stadion jer se oni ponašaju tako ili pokazuju nepoštovanje. Tako je kako je. To je deo sporta. Oni biraju za koga će da navijaju, ali kad neko pređe liniju ja uvek da reagujem. Zato sam rekao to što sam rekao -  jasan je bio srpski teniser.