10.07.2024.

06:20

Foto: EPAIMAGES

Sport

Neka bude kao pre dve godine! Đokoviću je ovaj dan srećan, razbio je Kirjosa u finalu!

Nije Novak Đoković nikada krio da mu je dečački san bio da podigne trofej na Centralnom terenu Vimbldona i "proba" ukus britanske trave. Na sreću svih nas, srpski teniser je to uspevao nekoliko puta budući da mu na turu već godinama nema ravnog. Sve moguće rekorde uspeo je da obori, ispiše nove stranice istorije i sa razlogom ponese titulu - GOAT-a. 

Nažalost, početak 2024. godine nije bio sjajan, odnosno, onakav kakvom se Đoković nadao. Nešto slabiji rezultati, a potom i povreda kolena zabrinuli su navijače pred ovogodišnji Vimbldon... Ipak, srpski teniser je mesec dana nakon operacije meniskusa stigao u London i počeo da čisti rivale na trećem grend slemu u sezoni. Danas se njegov pohod ka osmoj tituli na Ostrvu nastavlja pošto je na programu četvrtfinalni okršaj protiv Aleksa De Minora.

Današnji datum, 10. jul, ima ogromnu simboliku za Novaka Đokovića budući da je srpski teniser baš na današnji dan podigao svoj poslednji trofej na Vimbldonu. Bilo je to 2022. godine kada je u finalu počistio Nika Kirjosa i osmi put postao šampion Londona. 

Srpski teniser je svoj niz na Vimbldonu započeo protiv Kvona, potom je savladao Tanasi Kokinakisa, Miomira Kecmanovića, van Rijthovena dok je rival u četvrtfinalu bio Janik Siner koji je propisno namučio najboljeg svih vremena. U polufinalu je Đoković imao nešto lakši posao protiv Kamerona Norija, a onda je u velikom finalu baš na današnji dan pregazio Nika Kirjosa. 

Australijanac je bolje otvorio meč, osvojio prvi set i delovalo je da bi mogao do titule u Londonu. Ipak, kada je Đoković pronašao svoj ritam austraijski bombarder više nije imao šanse na Centralnom terenu. Furiozno je Novak došao do preokreta, a kasnije podigao sedmi put trofej na Ostrvu.