09.07.2024.

19:05

Foto: EPAIMAGES

Sport

Novak tranirao iza zatvorenih vrata! Sat vremena sapringa, a onda uvežbavanje servisa!

Deklasirao je Novak Đoković u četvrtom kolu Vimbldona nemoćnog Holgera Runea i zakazao novi ovosezonski okršaj sa Aleksom De Minorom. Austrijanac će biti rival srpskog tenisera u četvrtfinalu londonskog grend slema, a taj meč na programu je u sredu popodne. 

Đoković je ekspresno završio posao protiv Runea i dobio mnogo vremena za odmor. Nakon prospavane noći srpski teniser rešio je da izađe na teren kako bi sparingovao pred okršaj sa De Minorom, a budući da mu se trening sa Markom Maksimovićem dva dana ranije isplatio, najbolji svih vremena odlučio je da ponovo radi u tandemu sa mladim srpskim tenserom. 

Novak je danas trenirao iza zatvorenih vrata, odnosno, bez prisustva javnosti, a Marko Maksimović bio mu je sparing partner. Mladi srpski teniser eliminisa je u prvom kolu Vimbldona, ali mu mnogi predviđaju bogatu karijeru zbog čega je odličan izbor za sparing sa Đokovićem. 

Nešto više od sat vremena Novak i Marko su trenirali u Londonu, a potom je Đoković još neko vreme ostao na terenu kako bi uvežbavao servis, ali i udarce sa osnovne linije. Upravo taj segment igre odlično je funkcionisao protiv Runea te ne čudi Noletova odluka da dodatno unapredi igru pred okršaj sa De Minorom. 

Očekuje se da Novak Đoković odradi još jedan sparing sutra pre meča, tada će mu partner "izigravati" Aleksa De Minora i raditi identične stvari kao Australijanac, naravno, sa ciljem da se srpski teniser što bolje pripremi za ono što ga očekuje od 16:30 na Centralnom terenu.