10.07.2024.

13:43

Foto: Reuters/Miloš Rafailović

Sport

Pešić saznao da je Novak u polufinalu: Šta, otkazao ovaj!? Toliko sam ponosan na njega!

Srpski teniser Novak Đoković bez borbe je izborio mesto u polufinalu Vimbldona nakon što je Aleks De Minor rešio da se povuče sa turnira. Australijanac je doživeo povredu pre dva dana na meču protiv Artura Filsa, najavio je da će pokušati da se opravi, ali nije uspeo. 

Vesti o Đokovićevom plasmanu u polufinale Vimbldona stigle su vrlo brzo do Stare Pazove gde je selektor Srbije - Svetislav Pešić, imao konferenciju za štampu povodom završetka prve faze priprema pred odlazak na Olimpijske igre. Jedan od novinara saopštio je prisutnima da Nole danas ne izlazi na teren već da će u petak igrati polufinale. 

- Šta, otkazao ovaj? Odlično - rekao je uz osmeh Svetislav Pešić. 

Posle pobede nad Holgerom Runeom, Novak Đoković je održao "bukvicu" navijačima u Londonu. Izazvalo je to brojne reakcije širom sveta, a sada je svoje mišljenje izneo i Pešić. 

- Toliko sam ponosan što je uzeo mikrofon i saopštio ovim navijačima, to je tako maestralno uradio, to je on. Ne može to svako. Vi treba da pišete stalno, kao što je i rekao. Laku noć, to stalno treba pisati i hvaliti - podvukao je selektor Srbije.