12.07.2024.

08:30

Foto: tanjug/ap

Sport

Čovek s magičnim prstima odgovoran za Noletov oporavak! Fizioterapeut otkrio detalje!

U razgovoru za čuveni francuski sportski list "Lekip" Selije je otkiro kako je došlo do toga da on oporavi Đokovića posle izvršenog operativnog zahvata.

Francuz je trebalo da otputuje u Maroko kako bi radio sa dvojicom fudbalera francuske Lige 1, ali desio se poziv koji se ne odbija.

- Oporavljati Novaka Đokovića, jednog od najvećih sportista na svetu, to je nešto što se ne odbija iako nisam spavao dve noći - kaže Francuz.

Informer

Žan Žorž Selije

Nije imao Selije mnogo vremena, morao je brzo da reaguje, a otrkio je i ko ga je preporučio za ovaj posao.

Hirurzi na klinici, koji me odlično poznaju, rekli su Novakovom timu da me kontaktiraju. Bili su u kontaktu i sa terapeutom iz Dalasa, ali su mene izabrali na kraju - navodi fizioterapeut koga zovu čovek sa magičnim prstima.

Informer

On se ranije bavio oporavkom čuvenog fudbalera Đibrila Sisea koji je imao jako teške frakture noge 2004. i 2006. godine, ali sam kaže da je Novak drugačiji od svih.

- Radio sam sa mnogim velikim sportistima, olimpijskim šampionima, ali nisam znao da postoji čovek sa takvom snagom volje kao što je Đoković - kaže Francuz.

Selije se pridružio Novaku pet dana posle operacije, a radio je sa njim i u Beogradu, Crnoj Gori i Londonu.

- To je značajna avantura koju neću skorije zaboraviti. Sa mnogim sportistima deluje da daju sve od sebe, ali Novak... Sa njim sam ušao u neku novu dimenziju. On ima jedinstvenu moć i unutrašnju snagu koju nosi sa sobom - ističe terapeut.

Na kraju je podelio svoje utiske iz Srbije.

- Kada sam stigao u Srbiju Novak nije bio najbolje posle operacije, ali mi je vrlo brzo pokazao neverovatno samopouzdanje. U narednom periodu, Novak se prepustio mojim rukama. Nije odbijao zadatke i poštovao je šta mu zadam. Dao sam mu program za mišiće, mučio se. Morali smo da mislimo kako da se vrati u takmičenje, a ne samo o meniskusu kolena - zaključio je Žan Žorž Selije.