12.07.2024.

21:48

Foto: EPAIMAGES

Sport

Osvajaće grend slem titule kada se povučem za 15 godina! Đoković u svom stilu najavio finale sa Alkarazom!

Malo ko je verovao da će Novak Đoković uopšte doći na Vimbldon, a kamoli napraviti zapažen rezultat budući da je srpski teniser zbog povrede kolena pre mesec dana morao da operaciju. Ipak, srce šampiona videlo se tokom prethodnih desetak dana u  Londonu. Uprkos svim problemima najveći svih vremena stigao je do finala pošto je večeras savladao Lorenca Muzetija na Centralnom terenu. 

Rival Novaku Đokoviću u finalu biće Karlos Alkaraz. Španac je ranije danas savladao Danila Medvedeva te će publika u Londonu moći da gleda reprizu prošlogodišnje borbe za titulu. Sa mnogo respekta pričao je srpski teniser o svom narednom rivalu, a onda mu, uz šalu, poručio da će grend slem titule osvajati tek kada se penzioniše. 

- Nadam se da će biti drugačiji ishod, on se sigurno ne nada tome. On je sjajan primer mladog igrača koji lepo balansira život. Odličan tim, sjajne vrednosti u porodici, osmehuje se i zaslužuje sve što smo videli i videćemo još mnogo toga od njega. Osvojiće mnogo grend slemova, ali možda ovaj za dva dana ne mora. Pa, u budućnosti, kada se penzionišem za jedno 15 godina - rekao je Đoković uz osmeh. 

Informer

 

- Dobio je prošle godine u dobrom meču nakon pet setova, ne očekujem ništa drugačije ni sada. Moraću da budem najbolji da bih ga pobedio.