13.07.2024.

07:02

Foto: EPA Images

Sport

Novak počistio Italijana, pa ovaj poručio: Bilo je smešno! Nisam uopšte razmišljao o njegovoj povredi

Najbolji teniser svih vremena ostavio je bez teksta mladog kolegu kojeg je počistio sa terena (6:4, 7:6, 6:4), a Italijan nije štedeo reči na srpskog asa.

- Malo sam tužan zbog toga kako se meč odvijao. Ipak, moram da kažem da je Nole odigrao sjajno. Pokazao je da je u sjajnoj formi. Ne samo u pogledu tenisa, nego generalno fizički. O svojoj igri nemam šta da kažem jer mislim da sam bio poprilično dobar u gotovo svemu. Kući idem sa mnogo pozitivnih utisaka. Bile su ovo dve sjajne nedelje za mene. Iznenađen sam bio danas kako sam održavao nivo. Ponosan sam na ono što sam postigao ovde - rekao je Muzeti.

Informer

Mladi teniser ne krije da mu je u pojedinim trenucima bilo smešno kako se odvijaju stvari na terenu.

- Kao što sam rekao njegovom timu u svlačionici, mislim da smo igrali po sedmi put i da nikada nisam imao ovakav meč sa Novakom. Bio sam impresioniran. Verovatno naš prvi susret na travi. Mislim da njegov tenis odgovara ovoj podlozi. Smešno je bilo. Zaista to mislim, bilo je smešno, posebno kako je riternirao na kraju. Na najvažnijim poenima, posebno u drugom setu... Na kraju sam imao i brejk šansu, ali je servirao odlično. Zaslužio je da pobedi - poručio je Italijan.

Upitan je i da li je razmišljao o operaciji kolena protivnika?

- Video sam ga kako je igrao druge mečeve, nije se mučio uopšte, tako da nisam razmišljao o tome. Verovatno nije igrao svoj najbolji tenis u prvih nekoliko kola, možda je i on sam pokušavao da shvati kako se oseća posle povrede. Imao je vremena da odmori. Nije igrao u četvrtfinalu, tako da je imao više slobodnih dana - zaključio je Muzeti.