14.07.2024.

08:59

Foto: profimdia

Sport

Odjekuju reči Amerikanca o Novaku! Kladite se protiv najvećeg...

Srpski teniser Novak Đoković je pre samo 38 dana bio na štakama nakon operacije meniskusa 5. juna, a danas će se sa Karlosom Alkatrazom boriti za osmi tofej na Vimbldonu, 99. u karijeri, a 25. grend slem. 

Bivši američki teniser i nekadašnji broj jedan Endi Rodik je oduševljen oporavkom Novaka Đokovića. Ne sumnja u našeg tenisera, da li je imao operaciju ili ne, nego ističe koliko je veliki.

"Novak je u finalu Vimbldona nekoliko nedelja nakon što je operisao koleno. Imam jednog momka u svom fantazi bejzbol timu, kojeg je pre šest nedelja loptica pogodila u nogu i tek juče je počeo da hvata lopte... Veliki su veliki. Nisam mislio da je to moguće. Kladite se protiv najvećeg svih vremena na svoju odgovornost. Svaka čast", poručio je Rodik.

Ovo je repriza finala iz prošle godine, tada je Novak uspeo da povede ali je izgubio 1:6, 7:6, 6:1, 3:6, 6:4. Novak želi 25. grend slem titulu, a kada je Vimbldonu u pitanju osmi trofej. Zajedno sa Vilijem Renšoom i Pitom Samprasom ima sedam titula, a Rodžer Federer je na osam, a srpski teniser želu da ga prestigne. 

Takođe, ukoliko pobedi Alkaraz on će odbraniti bodove iz prošle sezone i doći će na 8.130 poena na ATP listi. Ako pobedi Novak n će imati 9.160 poena i približiće se prvoplasiranom na ATP listi Janiku Sineru koji ima 9,570 bodova.