Autor: Informer.rs

14.07.2024.

13:49

Foto: EPA

Sport

Novak bez titule na Vimbldonu! Alkaraz odbranio titulu (FOTO/VIDEO)

KRAJ MEČA

TREĆI SET:

6:7 - Prvi mini brejk napravio je Alkaraz za 3:1. Ubrzo šalje loptu u minimalni aut i rezultat je bio 3:3. Neiznuđenu grešku napravio je Novak u devetom poenu i ponovo je došao Alkaraz do mini brejka (5:3). Popularni Karlitos je ubrzo obezbedio sebi i dve meč lopte (6:4) i koristi prvu za drugi Vimbldon u karijeri.

Informer

 

6:6 - Siguran je Alkaraz na svoj servis i vodi ovaj set u taj-brejk.

6:5 - Majstooooor! Vodi Novak bez ikakvih problema i obezbedio je taj-brejk u ovom setu u najgorem slučaju.

5:5 - Da li je realan ovaj čovek?! Imao je popularni Karlitos čak tri meč lopte i to vezane, ali Srbin potom osvaja pet poena zaredom, izjednačava rezultat i vraća se u meč!

Informer

 

4:5 - Katastrofalan gem za Novaka. Činilo se da je konačno u meču, ali imao je tri vezane brejk šanse Španac i iskoristio drugu. Sada će servirati za meč.

Informer

 

4:4 - Istom merom uzvraća Alkaraz i ne dozvoljava nijedan poen Novaku.

4:3 - Nije potonuo Novak zbog propuštene brejk šanse već ekspresno dolazi do novog vođstva u trećem setu.

3:3 - Tri gem lopte spasio je Novak, jednu proslavio sa stisnutom pesnicom na šta je publika odgovorila i počela glasno da ga bodri jer bez sumnje želi da ovaj meč duže traje. Stigla je potom brejk šansa za Đokovića koju je takođe burno proslavio, ali je nije iskoristio jer je Alkaraz sjajno odservirao. Petu gem loptu koristi Alkaraz.

3:2 - Ma idemooooo! Savršen servis gem za Novaka, Srbin je u potpunosti u ovom meču i deluje da je pitanje trenutka kada će slomiti otpor Španca.

2:2 - Nije klonuo Alkaraz zbog propuštenih šansi kako i priliči šampionu, već bez izgubljenog poena osvaja gem i izjednačava rezultat.

Informer

 

2:1 - Namučio se Novak kao nijednom do sad u ovom meču. Alkaraz gotovo da nije grešio i imao je četiri brejk šanse, ali se borio drugi reket sveta i izborio da ostane u meču.

1:1 -Ne vredi! Taman kad se Novakovi navijači ponadaju da može konačno do brejka, Alkarazu baci u petu brzinu. Bilo je 0:30, jedno izjednačenje, ali ništa od brejk šansi.

16.31 - Finale gleda i slavna američka glumica Džulija Roberts.

Informer

 

1:0 - Bez drame i sa dominantnim udarcima dolazi Novak konačno do prvog gema u setu na ovom meču! Napravio je duplu grešku, ali mu ona nije napravila probleme.

Informer

 

DRUGI SET:

2:6 - Imao je Novak svetlih momenata u novom gemu, videli smo i dobar smeč iz ne baš lake pozicije, ali Alkaraz je neumoljiv na svom servisu i koristi prvu set loptu.

Informer

 

2:5 - Ne ide, pa ne ide. Prvu brejk šansu koristi Alkaraz i to tako što je Novak napravio duplu servis grešku.

2:4 - Istom merom uzvraća Alkaraz i daje do znanja Novaku da mu neće tako lako dati šansu da se vrati u meč. 

Informer

 

2:3 - Ništa nije gotovo, Alkaraz ima samo brejk prednosti! Mora mnogo toga da uradi Novak da dođe do poena protiv Španca, ali dobar gem za njega i bez izgubljenog poena ga osvaja.

1:3 - Ne posustaje treći teniser sveta, leti po terenu i ne da Novaku ni da priđe brejk šansi.

1:2 - Izvukao se Đoković! Nije bilo lako, ali drop-šotom dolazi sedmostruki šampion Vimbldona do prvog gema u drugom setu.

0:2 - Dve duple greške imao je Alkaraz u ovom gemu, ali Novak ne stiže ni do brejk šanse. Alkaraz potvrđuje brejk.

Informer

 

0:1 - Brejk Alkaraza na startu. Novaku ništa ne polazi zarukom.

PRVI SET:

2:6 - Prvi set pripada Špancu! Nije služio Alkaraza servis u ovom gemu, ali uprkos tome koristi drugu set loptu i vodi sa 1:0.

Informer

 

2:5 - Maestralan gem našeg Novaka. Videli smo i odličan volej nakon teške lopte, pa Srbin odlaže slavlje Alkaraza u prvom setu.

1:5 - Dobar ritern, a potom i bekhend, doneli su Novaku prvi poen u ovom gemu. Nešto bolje je zaigrao naš as, ali grešio je i Alkaraz, pa je Srbin stigao do brejk šanse. Nije je iskoristio, pa je španski teniser na korak od prvog seta.

Informer

 

1:4 - Novi brejk Alkaraza! Ovog puta uz mnogo manje muke, koristi prvu brejk šansu Španac nakon duple greške Đokovića.

1:3 - Bez izgubljenog poena dolazi Alkaraz do gema.

Informer

 

1:2 - Dobro je! Prvi gem za Novaka Đokovića na ovom meču, iako je Španac uspeo da jednim odličnim udarcem pripreti. Prvi servis srpskog tenisera je dobro funkcionisao.

Informer

 

0:2 - Španac potvrđuje brejk. Dobrim riternom započeo je Novak gem rešen da odmah vrati brejk. Međutim, Alkaraz je odlično servirao i to mu nije dozvolio. 

Informer

 

0:1 - Neizvestan gem trajao je skoro 15 minuta, a dobio ga je Karlos Alkaraz i oduzeo Novaku servis. Iskoristio je petu brejk loptu borbeni Španac.

15.12 - Slavni holivudski glumac Tom Kruz takođe gleda finale.

Informer

Tom Kruz

PRE MEČA:

15.10 - Počinje finale Vimbldona.

15.09 - Zagrevanje je gotovo!

15.07 - Pogledajte prognoze teniskih legendi. Zanimljivo je da bivši američki teniser Džon Mekinro, veliki fan Novaka, smatra da će pobediti Karlos Alkaraz u četiri seta.

15.05 - Novak i Karlos počeli su sa zagrevanjem.

15.04 - Alkaraz je izabrao da prima servis, prvi će servirati Novak.

15.00 - Na teren su izašli Đoković i Alkaraz.

14.58 - U direktnom prenosu sada uživo možete videti Đokovića i Alkaraza! Krenuli su iz svlačionice ka terenu. Španac je ukazao poštovanje Novaku i rekao mu da ide ispred njega.

14.57 - Kejt Midlton je stigla u ložu na Centralnom terenu i dobila ovacije.

Informer

Kejt Midlton danas na Vimbldonu

14.52 - Na Centralnom terenu je mnogo poznatih ličnosti. Tu su bivši teniser Rod Lejver, Andre Agasi, Lejton Hjuit, Stefan Edberg, glumci Benedikt Kamberbač i Aron Tejlor Džonson, glumica iz čuvene serije "Prijatelji" Kortni Koks, glumac i pevač Klif Ričard...

14.50 - Ulaznice za spektakl koštaju preko 10.000 dolara.

14.46 - Do sada je ćaskala sa zaposlenima na Vimbldonu, kao i sa britanskom teniserkom Emom Radukanu.

14.37 - Kejt Midlton i njena ćerka Šarlot stigle su na Centralni teren. Princeza od Velsa blista u ljubičastoj haljini.

14.25 - Oblačno je u Londonu, ali ne očekuje se kiša. Trener Karlosa Alkaraza, Huan Karlos Ferero, smatra da je za njegovog učenikad bolje da krov bude otvoren kako se za sada i očekuje.

14.20 - Sa nestrpljenjem se očekuje dolazak princeze od Velsa Kejt Midlton (42). Ona će finale gledati sa ćerkom Šarlot (9). Biće to njeno tek drugo pojavljivanje od početka godine. U martu je saopštila da joj je otkriven rak.

Informer

14.15 - Vimbldon je na društvenoj mreži Instagram na originalan način najavio veliko finale. Dominira, pored aktera finala, violinistkinja, kao i kadrovi Novakovog "sviranja" ovog instrumenta posle pobeda.

14.10 - Pogledajte i iz ovog ugla koliko je Novak imao pripadnika obezbeđenja oko sebe.

Informer

 

14.01 - Novak je sjajno raspoložen pred finale i meč sa Karlosom Alkarazom. Drugi teniser sveta trenirao je sat i po pre početka duela.

Zanimljivo je da je prilikom dolaska na teren imao oko sebe izuzetno brojno obezbeđenje. Navijači su pali u trans, Nole se smeškao dok su ga dozivali, dok su članovi obezbeđenja bili tik pored i oko najboljeg tenisera ikada, pa nisu dozvolili navijačima ni da mu se približe. Imao je naš as obezbeđenje i tokom prethodnih dana, ali deluje da ga kao danas nikad nisu čuvali.

Informer

 

Pretpostavlja se da su mere sigurnosti pojačane zbog atentata na Donalda Trampa.

14.00 - Trenirao je i Karlos Alkaraz pred duel sa Srbinom.
 

Informer

13.55 - Do finala je naš teniser na terenu proveo 12 sati i 22 minuta. Na startu Vimbldona je Novak Đoković pobedio Vita Koprivu 6:1, 6:2, 6:2, u drugom kolu Britanca Džejkoba Firnlija 6:3, 6:4, 5:7, 7:5, a u trećem kolu Alekseja Popirina 4:6, 6:3, 6:4, 7:6, dok je protiv Holgera Runea slavio sa 6:3, 6:4, 6:2. Potom mu je Aleks de Minor predao meč bez borbe zbog povrede, dok je u polufinalu Srbin eliminisao Lorenca Muzetija sa 6:4, 7:6, 6:4. 

13.52 - Novak ima 37 godina, igra 37. grend slem finale, deseti na Vimbldonu. Jedini je sa deset finala na bar tri najveća turnira - Australijan openu, Ju-Es openu i Vimbldonu. Na Rolan Garosu je odigrao sedam. Đoković juri 25. slem u karijeri, a mladi Španac četvrti.

13.49 - Kvota da će uspeti Alkaraz da odbrani trofej je 1,67. Prilično su potcenili vlasnika 24 grend slem titule, čoveka koji igra deseto finale na Vimbldonu, a za osmi trofej, pošto je kvota da će Novak pobediti čak 2,30. 

13.47 - Novak u međusobnim duelima vodi protiv Alkaraza sa 3:2, a poslednji susret odigran je prošle godine, na Završnom mastersu u Torinu gde je srpski teniser izdominirao i ubedljivo slavio 6:3, 6:2. Sad sledi repriza finala Vimbldona od prošle godine, Alkaraz je posle pet setova trijumfovao 1:6, 7:6, 6:1, 3:6, 6:4, a Nole ima šansu da mu se revanšira. 

13.45 - Dobar dan i dobro došli na tekstualni direktan prenos finala Vimbldona u kojem se sastaju Novak Đoković i Karlos Alkaraz. Pratite istorijski duel uz naš portal.