14.07.2024.

17:17

Foto: Tanjug/AP

Sport

Novak poklekao u finalu! Alkaraz fantastičnom igrom stigao do četvrtog grend slem trofeja!

Bili su optimistični Novakovi navijači zbog partija koje je pružao na terenu prethodne dve nedelje, ipak Karlos Alkaraz je našao pravi način da spreči Srbin u osvajanju 25. grend slema u karijeri.  Od samog početka je Španac delovao samouvreno, delovalo je kao da nijednog momenta nema sumnju u sebe i svoju fantastičnu igru. 

S druge strane, daleko od toga je Novak delovao loše na terenu, čak naprotiv. Pružio je jako dobro partiju. Da se neko drugi našao preko puta njega, situacija bi sigurno bilo posve drugačija. Međutim, Karlos je hrabro koračao ka svom četvrtom grend slem trofeju i to je uspeo i da učini. 

Informer

Već u prvom gemu meča, Karlito je brejknuo Đokovića, to je uspeo i da uradi prilikom petog gema, te je tako osvojio prvi ser rezultatom 6:2. Činjenica je da je Alkaraz u ovom setu bio dosta superiorniji, čak i u momentima kada ga servis nije služio najbolje, on bi uspeo da izađe na kraj s tim i dođe do gema u svoju korist.

Gotovo identičnu situaciju smo gledali u drugom setu. Ponovo je Španac brejknuo Đoković na startu, a onda je kasnije uspeo još jednom da mu oduzme servis. Srbin je u prva dva seta imao samo jednu brejk loptu i to je podatak koji pokazuje koliko je Alkaraz bio dominantniji.

Informer

Nije dobro počeo ni treći set po našeg asa. Već u trećem gemu, bio je primoran da brani čak četiri brejk lopte. Na kraju je uspeo da dobije najduži gem na meču, a njegov izraz lica po okončanju gema pokazao je da mu je veoma stalo da se vrati u meč. 

Bio je blizu brejka najbolji teniser svih vremena pri rezultatu 3:2 za njega, ipak nije uspeo da iskoristi svoju šansu, a to je Alkaraz vrlo brzo kaznio. Pri rezultatu 4:4, Španac je stigao do brejka, a zatim je nakon toga imao čak tri meč lopte, međutim stegla se ruka Alkarazu, uspeo je to da odbrani Nole, a onda i da stigne do prvog brejka. Ipak, u taj brejku, Španac je bio koncetrisaniji i osvojio je svoju četvrtu grend slem titulu u karijeri. Ovo je bila njegova prva odbrana trofeja iz velike četvorke turnira.