14.07.2024.

19:46

Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Sport

Opet likuje zbog Novakovog poraza! Crnogorski komentator nastavlja po svom!

Španski teniser Karlos Alkaraz pobedio je Novaka Đokovića u finalu Vimbldona rezultatom 6:2, 6:2, 7:6(4).

Odmah po završetku meča, preko Fejsbuka se oglasio Nebojša Šofranac koji je slavio poraz našeg asa.

"Kralj Karlos drugi!!! Kakva je ovo bila nadmoć i egzibicija, jednostavno bolji u svemu, brza misao, brze noge, varijacije, voleji, dijagonale, skraćene, jedan šou za istoriju do 6:2, 6:2, 5:4 i 40:0, ali i onakav promašen drajv volej je samo pokazao da je imao snage i klase da pobedi iz početka ako treba! Fenomenalni Karlos, on je taj koji će srušiti rekord 8 Vimbldona Federera i niko drugi, tek je napunio 21. Postao je najmlađi ikad što je spojio "Channel Slam, Rolan Garos - Vimbldon u nizu, 28 godina to nije uradio niko, od Borga 1980 do Nadala 2008! On je to uradio već, nema granica, fizički, mentalno i tehnički superioran! Ko voli sport danas je mogao samo da uživa, a biće ovoga još puno, puno. Sad sa Rafom u tandemu na Olimpijadi, grande España", stoji u objavi Šofranca.

Podsetimo, prošle godine kada je Novak izgubio u finalu Vimbldona od Alkaraza, Šofranac je takođe imao neprimerene komentare na račun najboljeg tenisera svih vremena.

"Španci su mu dali nadimak LOAT. Čak 12 izgubljenih finala - Loser of all times (Najveći gubitnik svih vremena)", napisao je Šofranac na Fejsbuku.