16.07.2024.

06:11

Foto: EPA

Sport

Amerikanac poludeo! Muka mu je jer ponižavaju Đokovića, razbesneo ga je Kirjos

Nik Kirjos je posle poraza Novaka Đokovića u finalu Vimbldona od Karlosa Alkaraza (3:0) rekao da je došlo vreme za smenu generacija, pa je iznervirao Amerikanca.

Srbin je ubedljivo poražen od mladog Španca sa 6:2, 6:2, 7:6, a Zemek smatra da bi sve bilo drugačije da je Đoković bio zdrav, te da poraz ne znači kraj dominacije Novaka Đokovića. Nole je operisao meniskus 5. juna, zbog toga je odustao od takmičenja u četvrtfinalu Rolan Garosa, ali je na iznenađenje mnogih bio spreman za takmičenje u Londonu.

- Mišljenje jednog čoveka. Danas bi mogli da pričamo o "smeni generacija" da je Đoković bio jako zdrav, na vrhuncu snage i da ga je uprkos tome Alkaraz dobio u tri seta. Nole nije bio u idealnom stanju i ako se to stanje popravi moći će da igra ravnopravno sa Alkarazom po mom mišljenju - rekao je Zemek. 

Amerikaanc je autor knjige "Novak Đoković: Kako učiniti teško lakim". Podseća da je naš teniser operisao koleno pre mesec i po dana.

"Đoković je imao medicinski zahvat, došao je sa ulice i ušao u finale Vimbldona sa 37 godina. Zamisli šta će se desiti kada mu koleno bude bolje i kada bude imao više vremena da se fizički spremi", napisao je Zemek na društvenoj mreži "X". 
 

Amerikanac se čak raspravljao sa pratiocima na Tviteru, pa je rekao da bi rado prihvatio opkladu svakome ko tvrdi da Novak više neće ući u finale grend slema. Na opasku da Đoković nema osvojen turnir sedam meseci je rekao: 

"Sećate se kada su ljudi pričali da Federer treba da se povuče 2013. godine kako ne bi upropastio svoju karijeru? Ne razumem toliku potrebu da se požuri da se kaže da je Đoković gotov. To je zaista čudan fetiš", rekao je on.

"Volim Đokovića, ali možda je ovo prvi put da možemo da kažemo – smena generacija?!”, napisao je Kirjos na Tviteru i pokrenuo lavinu.