16.07.2024.

08:23

Foto: Reuters

Sport

Isplivala hit fotka! Alkaraz je imao samo 13 godina kada je špijunirao Đokovića

Mladom Špancu je ovo bila četvrta grend slem titula, a ima samo 21 godinu. Fascinantno! Međutim, on je učio od najboljeg. Ne, ne samo od Rafaela Nadala, nego i od Novaka Đokovića.

Na društvenim mrežama je hit fotka Alkaraza kada je imao samo 13 godina, a špijunirao je Novaka Đokovića dok je trenirao na šljaci. To je objašnjava mnogo toga. Karlos već godinama gleda šta i kako radi najbolji teniser ikada, upija, uči, radi, trenira, pa nije čudo da je uspeo da pronađe rešenje za Srbina dva puta u nizu i to na Vimbldonu.

Pogledajte kako je Alkaraz 2016. godine učio od Novaka dok se on pripremao za masters u Madridu. Nole je tada slavio, pošto je u finalu pobedio Endija Mareja.

 

"Pitam se koje dete sad gleda Karlosa", "Učio je od Novaka - GOAT-a", komentari su navijača na Instagramu.

Informer

Alkaraz je već pričao o tome kako gleda snimke najboljih igrača. Novaka je gledao i iz prvog reda kada niko nije mogao da pretpostavi da će ga jednog dana naslediti.

- Prvo gledam neke video snimke o svojim protivnicima, učim od najboljih igrača na svetu. Mari, Federer, Đoković...  Trenutno, igramo na travi i želim da se ugledam na najbolje igrače na travi. Rodžer i Endi su za mene najbolji igrači koji se odlično kreću na travi. Želim da budem isti kao oni. Ne govorim o Đokoviću, jer Đoković klizi kao da je na zemlji, a to nije moj slučaj, ali pokušavam da ubacim slične stvari u svoju igru koje Rodžer i Endi rade na travi.