16.07.2024.

10:45

Foto: printscreen/video Instagran Novak Đoković

Sport

Novak uzeo trobojku, obukao dres Srbije i zagrmeo pred Olimpijske igre! (VIDEO)

Srpski as je zaboravio na grend slem u Londonu, sad ima samo jedan cilj - zlatna medalja na Olimpijskim igrama u Parizu.

Osvojio je bronzu u Pekingu 2008, pa je usledilo četvrto mesto u Londonu 2012, pa eliminacija u prvom kolu u Riju 2016. i četvrto mesto u Tokiju 2021. Nole je u karijeri osvojio 98 trofeja, od toga 24 grend slema, samo mu zlato nedostaje.  Dva dana posle finala u Londonu naš teniser se oglasio na Instagram profilu, ogrnuo se srpskom zastavom i poslao moćnu poruku pred takmičenje u Parizu.

- Nadao sam se da ću se takmičiti na što više olimpijskih igara. Nisam imao broj u glavi, ali jurim taj cilj 20 godina. Imaću novu priliku u Partizu, na šljaci Rolan Garosa s kojom sam dobro upoznat pa su očekivanja i uzbuđenje visoki. Kako se Igre bliže, uzbuđenje će rasti još više - rekao je Đoković.

Igre u Parizu će našem teniseru biti pete u karijeri, a želi zlatnu medalju.

- Osvajanja olimpijske medalje za zemlju je nešto veoma, veoma posebno. Jedinstveno! Imao sam to zadovoljstvo u Pekingu. Osvojio sam bronzanu medalju i nadam se da mogu da napravim korak dalje, najmanje. Olimpijske igre su najstariji, najveći svetski događaj u istoriji sporta i predstavljanje svoje zemlje na tako neverovatnom događaju je najveća čast.

Informer

Novak je uoči Igara istakao najuticajnije trenere na njegovu karijeru.

- Imao sam mnogo trenera i svako od njih je doneo nešto što mi je bilo potrebno u tom trenutku, u tom periodu moje karijere. Niki Pilić je bio ono što volim da nazovem teniskim ocem, a Jelenu Genčić volim da nazovem mojom teniskom majkom. Uticali su na sami početak moje karijere, moje odrastanje, moje detinjstvo. Moji roditelji su im dozvolili da mi budu mentori, da me vode kroz život i da me uče o stvarima van terena. Imao sam neke fenomenalne trenere u karijeri koji su definitivno oblikovali moju ličnost ali takođe i moju igru tokom godina.

Njegovo najjače oružje je um.

- Kada mi je miran um, kada mogu da postignem optimalnu ravnotežu, psihološku i emotivnu, mogu da odigram najbolje. Moje telo teče, da tako kažem. Radi tačno ono što mi je potrebno da radi.