17.07.2024.

06:40

Foto: Tanjug/AP

Sport

Dokle, bre, više!? Italijan opet pljuje Novaka: Više nikada neće pobediti Alkaraza i Sinera!

Nikada Adrijano Panata nije krio svoju averiziju prema Novaku Đokoviću, ali kako godine prolaze Italijan sve više preteruje... Uoči početka Vimbldona, nekadašnji šampion Rolan Garosa žestoko je prozivao srpskog tenisera, a ništa drugačije nije ni nakon turnira u Londonu. 

Panata, očekivano, likuje zbog pobede Karlosa Alkaraza nad Đokovićem u vinalu Vimbldona, ali se tu priča ne završava, naprotiv. Italijan je u razgovoru za "Korijere delo Sport" istakao kako srpski teniser nikada više neće pobediti Alkaraza, a ni njegovog zemljaka - Janika Sinera. 

- Karlos je odavno pokazao da je veoma jak teniser. Što se mene tiče, on i Siner su izjednačeni na prvom mestu. Meni nije najjasnija logika da se za prvo mesto gledaju rezultati iz poslednjih godinu dana. A, što se tiče Đokovića, mislim da nikada više neće pobediti ni Alkarasa ni Sinera - rekao je Panata.

Informer

 

Čak ni činjenica da je dvadesetak dana pre finala u Vimbldonu Novak Đoković morao da operaciju kolena nije previše oduševila Panatu. Italijan je nastavio da proziva srpskog tenisera i istakao kako je do borbe za titulu došao zbog lakog rasporeda u Londonu. 

- Đoković je došao do finala tako što je pobedio Runea, koji je u stvari pobedio sam sebe. A, moram da priznam da me prevario nivoom igre protiv Muzetija. Ipak, protiv Alkarasa se videla velika razlika - dodao je Italijan. 

Završnu reč ima, naravno - GOAT, Novak Đoković. Mnogo puta je bio otpisan i precrtan, ali je uvek imao pravi odgovor i na terenu umeo da zapuši usta svojim kritičarima. Nadamo se da će tako biti i na predstojećim Olimpijsim igrama gde će srpski teniser imati šansu da pojuri jedini trofej koji mu fali.