17.07.2024.

11:17

Foto: Tanjug/AP

Sport

Novakova poruka ledi krv u venama! Ima još goriva u rezervoaru

Ranjeni vuk je najopasniji. Nole ne briljira, nema trofej ove sezone, ali je poslao moćnu poruku mladim kolegama pred nastavak takmičenja Naravno, biće onih koji će posle poraza u Londonu reći da je Đokoviću vreme da ide u penziju, ali će ih naš as razočarati. I dalje je tu, želi da se nadmeće i bori za trofeje sa mladim rivalima. Ne pada mu na pamet da ide u penziju.

Gorak ukus

- Naravno. Uvek sam pronalazio način da se izdignem iz raznih nedaća. Nema razloga da sada stanem. Osećam i dalje želju da se nadmećem sa ovim mladim momcima koji su fantastučni. Ima još nešto što je ostalo u rezervoaru - jasan je bio Novak posle Vimbldona.

Zbog povrede na Rolan Garosu operisan je 5. juna, a već 1. jula je odigrao meč u Londonu. Nole podseća da do pred početak Vimbldona nije znao da li će igrati.

- Deo mene je ponosan na postignuto s obzirom na to gde sam bio pre mesec dana. Tri dana pre početka turnira nisam znao da li ću učestvovati. Finale je veliki uspeh ali i dalje je gorak ukus. Okrećem se novim obavezama i misija. Olimpijske igre, nadam se da ću podići nivo igre i fizičke spremen jer će mi biti neophodno ako želim da se borim za medalju.

Grend slem finale je neuspeh

Razočarani su navijači, navikao ih je Nole na titule. 

- Prva dva seta kao da nisam bio prisutan. Realnost je takva, teško mi je da prihvatim, ali moram. Da mi je neko pre tri četiri nedelje rekao da ću biti u finalu verovatno bih prihvatio. Ostaje gorak ukus jer sam sebe i navijače navikao da je grend slem finale neuspeh. To je kletva koju moram da nosim sa sobom. Nastala je kao rezultat dostignuća poslednjih 20 godina.