18.07.2024.

17:02

Foto: Tanjug/AP

Sport

Novak je prihvatio da je Alkaraz superiorniji! Da li verujete u ove reči?

Prokomentarisao je Hrvat trenutnu situaciju Novaka Đokovića. Istakao je da zna koliko su mu bitne Olimpijske igre u Parizu, a zatim je spomenuo razgovor s Borisom Bekerom, nekadašnjim trenerom našeg asa.

- Naravno da će biti motivisan u Parizu, ali šta ćemo posle? Bez Federera, bez Nadala, sve je drugačije. Boris Beker mi je nedavno rekao da mu se čini da je Đoković praktično prihvatio superiornost Alkaraza, što nikada nije radio sa Nadalom i Federerom - rekao je Ljubičić za Lekip.

Informer

Smena generacija je jedna od najčešćih tema kada je tenis u pitanju. Pogotovo, posle pobede Karlosa Alakaraza nad Đokovićem u finalu Vimbldona.

- Nismo daleko od potpune smene generacija. To je život - izjavio je Ljubičić.

Ivan Ljubičić je svojevremeno bio treći teniser sveta. U karijeri je osvojio 10 turnira, bio je predvodnik Hrvatske reprezentacije koja je osvojila Dejvis kup 2005. godine. Na Olimpijskim igrama u Atini 2004. godine u paru za Mariom Ančićem je osvojio srebrnu medalju. Posle profesionalne karijere, posvetio se trenerskom poslu. Prvo je radio s Milošom Raonićem, a od je preuzeo brigu o karijeri Rodžera Federera.