22.07.2024.

08:22

Foto: Tanjug/AP

Sport

Alkaraz sahranio Đokovića, sahraniće i njegove rekorde! Britanci opet lupetaju gluposti

Ostrvski mediji nastavljaju na "briljiraju". Kreće nova epizoda hajke na Srbina: "Karlos Alkaraz je sahranio Novaka Đokovića",  tvrdi britanski Ekspres posle finala Vimbldona. Nikako da nauče, opet su zaključili da je završena karijera Novaka Đokovća nakon što je poražen pre sedam dana od mladog Španca.

Isto su uradili oni, kao i ostatak planete, pre godinu dana, kada je Alkaraz takođe bio jači od Srbina u Londonu. Najk je tada bez imalo stida zaključio da je Nole gotov, da je krenula nova era Karlosa Alkaraza, ali su se samo izblamirali i izmalerisali Španca. Zapravo, Nole je nakon poraza u Londonu gazio sve pred sobom do kraja sezone, ponizio je Alkaraza u Sinsinatiju, pa pobedio na Ju-Es openu, Parizu i Završnom mastersu u Torinu. S druge strane, posle Vimbldona je usledio Alkarazov višemesečni post i silni porazi. Bio je bez trofeja sve do mastersa u Indijan Velsu 2024. godine. S obzirom na to da javnost opet otpisuje Srbina, nije nemoguće da im drugi teniser sveta reprizira drugi deo prošle sezone. 

Informer

"Đoković je na jednoj nozi šepao do finala bez spektakularne igre. Srbin je doživeo udarac od španskog rivala koji je žurio da gleda finale EURA. Pokazalo se da Alkaraz nema pravu pretnju. Kada je Novak osvajao grend slem trofeje imao je Rodžera Federera i Rafaela Nadala. Ko preti Alkarazu? Đoković će se tokom narednih godina povući, Rafael Nadal i Endi Marej će ove godine okačiti rekete o klin. Janik Siner i Holger Rune ne nagoveštavaju  da će s Alkarazom činiti veliku trojku. Nisi na tom nivou. Alkaraz će godinama imati monopol nad grend slem trofejima", zaključio je Ekspres.

Neverovarno! Ovi ljudi nikako da nauče. Godinama traje ista priča, godinama "sahranjuju" karijeru Novaka Đokovića, a čovek je sa 36 godina igrao četiri grend slem finala, a tri osvojio, sa 37 godina, 38 dana posle operacije kolena, igrao je finale Vimbldona... Samo glup čovek ne može da shvati da nije kraj kada oni kažu, nego kada to Novak odluči!