23.07.2024.

18:43

Foto: EPA Images

Sport

Čuveni as o Noletovom učešću na OI: Mnogo mu je stalo do Srbije, tamo je ikona

Legendarni Nemac imao je priliku da sarađuje sa Novakom, zbog čega odlično poznaje njegov mentalitet i glad za trofejima. Sama činjenica da trenutno drugi igrač sveta nema zlato sa najveće sportske smotre na svetu za njega je dovoljan pokazatelj šta može da očekuje u francuskoj prestonici.

Šestostruki grend slem šampiona pokušao je sada da objasni kako Đoković razmišlja i zbog čega mu je toliko stalo da obraduje svoj narod.

- Ne znam da li ljudi shvataju Novakovu važnost u Srbiji. On bi mogao da bude predsednik zemlje, ma mogao bi bilo šta. Gledaju ga tamo kao ikonu i zato je prirodno za njega da želi da predstavlja svoju državu na svetskoj sceni. Nema boljeg mesta za to od Olimpijskih igara - naglasio je Beker.

Informer

Novak Đoković i Boris Beker

Bivši broj jedan veruje da će upravo veliki motiv biti najveći pokretač za najboljeg igrača svih vremena.

- Novak je bio vrlo transparentan i otvoren na početku godine, rekao je jasno da će mu najvažniji turnir biti Igre u Parizu. Imajući ovo na umu, očekujem da vidim veoma, veoma motivisanog Đokovića. Igranje za Srbiju će mu dati dodatnih deset procenata koji mu trebaju protiv ovih sjajnih, mladih igrača koji dolaze. Bio sam u Riju 2016, radio sa njim i srpskim igračima. Ne možete da verujete kakva je on superzvezda. Najbolji je kad igra za svoju zemlju - poručio je Beker.

Informer

Novak je uvek posebno motivisan kad igra za Srbiju

On je dodao da je Nole jasno pokazao na Vimbldonu da je povreda kolena za njega već davna prošlost.

- Ono što je uradio u Londonu bilo je neverovatno. Odigrao je nekoliko jakih mečeva, testirao je koleno, stigao čak do finala. Pokazao je i sebi i drugima da će da bude među favoritima u Parizu. Ima sasvim dovoljno vremena da se posle trave opet prilagodi šljaci. Znam da je prilično nezadovoljan zbog poraza u finalima Australijan opena i Vimbldona, ali normalno je da dolaze mlade snage poput Sinera i Alkaraza - podvukao je Beker, a potom nastavio:

- Iskreno, ja sam srećan što je Novak i dalje tu, u samom vrhu. I dalje ima neverovatnu glad, želi da bude kralj i zato od njega očekujem da bude najbolji na Olimpijskim igrama - zaključio je Beker.