25.07.2024.

07:30

Foto: AP/Photo

Sport

Novak dobio ogromnu podršku pred Olimpijske igre!

Mučio se Novak Đoković u većem delu tekuće sezone sa formom i pretrpeo nekoliko neočekivanih poraza. Izazvalo je to oduševljenje u zapadnom svetu gde srpski teniser, najviše zbog svog porekla, nije među omiljenima. Nadaju se razni "stručnjaci" da se bliži kraj eri najboljeg svih vremena, da je došao trenutak za smenu generacije... 

Mnogo puta je tokom svoje karijere Đoković prolazio kroz sličan period, ali se uvek vraćao sa peharom u ruci. Nadamo se da će tako biti i nakon Olimpijskih medalja, odnosno, da će oko vrata najboljem teniseru svih vremena stajati zlatna medalja. Dok se to ne desi, na iznenađenje mnogih, Srbin je dobio podršku iz daleke Australije. 

Naime, legendarni teniser - Ken Rouzvol, nekadašnji prvi reket sveta i osvajač osam grend slem titula, razgovarao je sa novinarima "Tenis Italiana". Govorio je Ken Rouzvol o mnogim temama, a dotakao se i situacije koja se tiče Novaka Đokovića i njegove inicijative da se grend slemovi i u budućnosti igraju na tri dobijena seta. 

- I ja sam za to da ostane isti format. Ako mečevi traju previše dugo, to je  zato što ima mnogo prekida, pauza za ukazivanje pomoći, odlazaka u toalet, toga u moje vreme nije bilo - ističe Ken Rouzvol. 

Informer

 

Dotakao se slavni Australijanac i tvrdnje Nikola Pjetranđelija da je Janik Siner najbolji italijanski teniser svih vremena. Ken Rouzvol ističe da nije pristalica poređenja generacija budući da se sa godinama promenio i način igre. 

- Nikola je bio sjajan igrač, dva puta je osvajao Rolan Garos jer mu je šljaka bila omiljena podloga, ali bio je dobar i na drugim. Porediti njega sa Sinerom je kao da poredimo Roda Lejvera sa Rodžerom Federerom, ne možete da poredite, to je nemoguće. Današnji teniseri imaju više koristi od poboljšanja materijala, neki to cene više od ostalih, ali postoje i oni koji više vole stari stil igre - podvukao je slavni Australijanac.